Review Browsing Collection - Don't Want To Dance

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Browsing Collection

Album: Don't Want To Dance

Genre: Hard Rock

Label: Icons Creating Evil Art

Uit het Hoge Noorden kwam ons een tijdje geleden een leuk EP’tje tegemoet gewaaid. Don’t Want To Dance getiteld en het staat op naam van het collectief genaamd Browsing Collection. Nog nooit van gehoord zegt u? Dat kan kunnen, wij ook niet. En als je naar de webstek van de band surft en kijkt waar zij zoal optreden of in de voorbije jaren opgetreden hebben, zal je merken dat ze nog maar zelden of nooit buiten hun thuisland of ergens anders dan in de buurt van de Baltische zee hebben gespeeld. Onbekend is echter onbemind, volgens mij voelen de dames zich nu klaar om het nu ook buiten hun comfort zone te gaan proberen. Diezelfde webstek leert ons ook dat Browsing Collection een kwartet van uiterst bevallige jongedames is. Anno 2019 mag dit uiteraard geen enkele rol meer spelen en met mooie snoetjes alleen zouden ze niet ver komen. Het is immers de muziek die telt. En hoe klinkt Browsing Collection? Als een stel dames die stevig op hun benen staan. Een punky vorm van NWOBHM/thrash metal met glam invloeden. Met nummers die erop gericht zijn uw hoofd en benen te laten bewegen en waarin LOL het hoofdthema is. De dames houden het tempo steevast erg hoog. Mimi Brander (lead vocals/rhythm guitar) gebruikt een hikkende manier van zingen en gebruikt vaak een niet-zo-onschuldig barbiedoll stemmetje. Dat past heel vaak goed bij hun nummers maar kan met momenten wel bijzonder irritant worden.

De songs op Don’t Want To Dance klinken als old skool partymetal met een eigentijdse, frisse productie. Vernieuwend of mega origineel klinkt het allemaal niet maar entertainend klinkt het des te meer. Het ultieme party anthem Thank God It’s Friday (TGIF) mag wat ons betreft elke vrijdag gebruikt worden om ons te wekken. Slecht gezind kan een mens daar niet van worden, wel integendeel.

En toch toont Browsing Collection dat het meer wil of kan zijn dan ‘girls just wanna have fun’. Het afsluitende The Story That Never Ends is weliswaar nog steeds uptempo maar straalt een bijzonder ernstig gevoel uit en bestaat uit bijzonder goed uitgewerkte arrangementen.

Of, en indien zo, wanneer we Browsing Collection in onze contreien aan het werk zullen kunnen zien, daar hebben wij zelf ook geen flauw idee van. Wat we wel weten is dat de discografie van deze Zweden, bestaande uit één full album en een handvol EP’s ondertussen, volledig op Spotify te vinden is. Een leuke band om daar te ontdekken, dat zeker wel.

Tracklist:

  1. One Time A Year
  2. Something To Hold On To
  3. Hi But No
  4. Oh, Sweet Sire
  5. Thank God It's Friday
  6. The Story That Never Ends

Meer info over Browsing Collection:

browsing collection don't want to dance album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!