Review Burning Witches - Burning Witches + Burning Alive

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Burning Witches

Album: Burning Witches + Burning Alive

Genre: Heavy Metal

Label: Nuclear Blast

Het uit Oostenrijk afkomstige Burning Witches werd opgericht in 2015 en wie goed naar hun debuutplaat luistert, zal perplex staan van de pure heavy metal sound die deze heksen uit hun instrumenten toveren. Voor de fans van New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM) is dit wel een album om duimen en vingers van af te likken.

Opener Black Widow overspoelt u al direct met de bekende sound van dit genre. Je zou zowaar denken dat dit een nummer is van Judas Priest. Zelfs de vocalen van Seraina Telli benaderen bijna perfect de stem van Rob Halford. Burning Witches (titelnummer) gaat op hetzelfde elan door en Bloody Rose gaat zelfs nog een stapje verder met toevoeging van extra rauwe toetsen in hun sound. Een heerlijke trip die bol staat van agressiviteit, gecombineerd met de NWOBHM sound.

The Dark Companion start met een rustig begin, die we bv. ook terugvinden bij Whitesnake, maar daar eindigt ook de vergelijking want eens gitariste Romana en vocaliste Seraina losgelaten worden zitten we terug in het vertrouwde heavy metal segment. Op dit nummer is ook te merken dat Seraina een groot stembereik heeft. We are metal demons, zingen deze Oostenrijkse deernen op het gelijknamige Metal Demons, en daar is geen woord van gelogen. Vijf nummers zijn we ver in dit album en nog steeds geen enkel zwak puntje gevonden. Of misschien toch eentje, de halve ballade Save Me (geen album tegenwoordig zonder een rustig nummer) bewijst dat de stem Van Seraina gemaakt is voor het hardere werk en best wegblijft van de zachtere en rustiger songs.

Creatures Of The Night trekt alles terug naar een hoger niveau met de nodige screams zoals we kennen van Rob Halford en Udo Dirkschneider. Het nummer met de demonische titel We Eat Your Children start met een ijzige heksenkreet en is een mid tempo nummer, niet de sterkste song van dit album, wel een duidelijk verschil met de rest van deze plaat. Maar dat brengt dit vrouwelijk kwintet met Creator Of Hell en daarop volgend The Deathlist terug ruimschoots in orde. Dit laatste nummer van dit album is tevens het snelste op deze plaat, op het randje af van de thrash metal, gecombineerd met een melodisch heavy metal refrein maakt dit toch wel een waardig einde van de debuutplaat van Burning Witches.

Maar wat doe je als band die een grote adoratie heeft voor Judas Priest. Dan breng je toch een hommage aan die band, en deze beeldschone heksen doen met Jawbreaker (Defenders Of The Faith uit 1984).

Het album dat wij toegestuurd kregen bevat ook nog een toemaatje, nl. 4 live nummers van hun songs. Met Name Metal Demons, Black Widow en Burning Witches. Als vierde live nummer coveren ze Holy Diver van Ronny James Dio.

Burning Witches is een band om in de gaten te houden, niet alleen zien deze dames er fantastisch uit, ze kunnen zich ook muzikaal hun mannetje (vrouwtje) staan. Bovendien brengen ze heavy metal dat doet terugdenken aan de metalgods uit het verleden. Indien deze dames erin slagen om dit live ook over te brengen, dan zouden ze wel uitgroeien tot een supergroep.

Tracklist: 

 1. Black Widow
 2. Burning Witches
 3. Bloody Rose
 4. The Dark Companion
 5. Metal Demons
 6. Save Me
 7. Creatures Of The Night
 8. We Eat Your Children
 9. Creator Of Hell
 10. The Deathlist
 11. Jawbreaker
 12. Metal Demons ( live)
 13. Black Widow (live)
 14. Holy Diver (live)
 15. Burning Witches (live)

Meer info over Burning Witches

Bestel Burning Witches + Burning Alive:

 

burning witches burning alive album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!