Review Burning Witches - Wings Of Steel

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Burning Witches

Album: Wings Of Steel

Genre: Heavy Metal

Label: Nuclear Blast

In afwachting van hun nieuw album Dance With The Devil, dat verschijnt op 6 maart, brengt Zwitseland’s mooiste exportproduct, Burning Witches, nog vlug een EP op de markt. Een tussendoortje, getiteld Wings Of Steel, met één volledig nieuw nummer en drie liveregistraties van oudere nummers die opgenomen zijn op Wacken Open Air 2019.

Opgericht in 2015 en ondertussen al twee bandwissels. In 2018 werd de Nederlandse Sonia Nusselder aangetrokken voor haar gitaarwerk. En in 2019 gaf vocaliste Seraina Telli aan zich volledig te willen concentreren op haar band Dead Venus. De eveneens uit Nederland afkomstige Laura Guldenmond nam haar plaats aan de microfoon in.

Titeltrack Wings Of Steel is dan ook het eerste nummer dat in een studio opgenomen is voor Laura. Het nummer opent direct met stevig gitaarriffs, die nogal fel aanleunt bij hun vorig werk. Met een ijselijke gil krijgen we direct te horen dat deze heks ook uit het goede hout gesneden is. Een stevige metalsong die nogal vlug in je hoofd kruipt en de neiging tot headbangen is nooit veraf. De overige livetracks zijn dus vorige zomer opgenomen op WOA en waren zowat de vuurdoop voor Laura. Executed begint, zoals het heksen betaamt spookachtig en geheimzinnig met een sample van The Witch Circle, gevolgd door kerkklokken en onweer. Eenmaal we dat achter de rug hebben beginnen de gitaren, drum en bas aan hun verschroeiende set. De twee volgende nummers, Open Your Mind en Hexenhammer (titleltrack uit gelijknamig album uit 2018) zijn van hetzelfde stramien. Hard en vlot gespeeld, je hoort dat deze vijf meiden met hart en nieren op het podium staan.

Hoewel dit een tussendoortje is voor Burning Witches, bevat het nieuwe nummer toch heel wat elementen die zin doen krijgen in hun binnenkort te verschijnen album.

Tracklist: 

  1. Wings Of Steel
  2. Executed (Live at Wacken 2019)
  3. Open Your Mind ( Live at Wacken 2019)
  4. Hexenhammer ( Live at Wacken 2019)

Meer info over Burning Witches:

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!