Review Cadaver - C.D.A.F.

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Cadaver 

Album: C.D.A.F

Genre: death metal

Label: Nuclear Blast

"Cadaver is terug na lange periode. Of niet?"

Lange tijd was het stil rond de Noorse deathmetalband Cadaver. 

Na ongeveer 16 jaar werd eind 2019 een magistrale single, Circle of Morbidity, op ons losgelaten. 2 minuten en 39 seconden hard gaan. Dit kon niet anders zijn dan een aankondiging van meer.

In de loop der jaren is de setting van de groep wel danig veranderd. Anders Odden is als enig origineel bandlid nog van de partij. Nu laat deze zich bijstaan door de enige echte Dirk Verbeuren van het geweldige Soilwork en is er een passage van Jeff Walker, frontman van Carcass.

Het uitbrengen van C.D.A.F als EP, 3 nummers, goed voor ongeveer 10 minuten deathmetal is dan ook voor de fans een spannend moment. Na het lange wachten, loont dit de moeite of was het beter toch nog verder te werken alvorens deze te lanceren?

Met de titeltrack D.G.A.F. - staat voor 'Don’t Give A Fuck’, opent Cadaver onmiddellijk sterk, samen met Walker. Het nummer plakt van de eerste seconde aan je ribben, stevige metal, sinistere teksten en een refrein ‘Fuck! Don’t Give a Fuck’ dat je blijft achtervolgen en meeneemt in deze muzikale parel. De drumsessie van Verbeuren is exceptioneel.

De toon is gezet, Cadaver is terug van weg geweest! Het wachten waard? Absoluut! Met Deformed Insanity wordt de lijn doorgetrokken. Een verschroeiende Verbeuren die een waanzinnig stevig tempo aanhaalt gecombineerd met harde old-school death metal riffs. Deformed Insanity mag zeker en vast toegevoegd worden aan de lijst van topnummers van de band.

Het derde en laatste nummer Disaster gaat onheilspellend van start. Het nummer is zeer opbouwend en groeit naar het meest agressieve nummer op de EP. Mede door stevige riffs en uitmuntend solowerk is dit een nummer dat agressief geweldig klinkt.

Kortom, deze EP is over de gehele lijn snoeihard te noemen waar alle regels van de kunst betreffende deathmetal worden gerespecteerd. Het resultaat is ronduit verbluffend. Kort, scherp, rauw en agressief. Hopelijk is na lange tijd deze release een voorsmaakje van meer Cadaver. Ze zijn terug, de passie en de ‘goesting’ zijn er.

Tracklist:

  1. C.D.A.F.
  2. Deformed Insanity
  3. Disgrace

Meer info over Cadaver:

cadaver d.g.a.f. album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!