Review Carrion – Time To Suffer

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Carrion

Album: Time To Suffer

Genre: Death Metal

Label: Mighty Music

Daar is hij dan eindelijk: de tweede langspeler van Carrion. Het is intussen zes jaar geleden dat dit deathmetalgezelschap met Revelations hun debuutplaat uitbracht. Naast het geven van een resem aan optredens, wist de groep tussentijds een platencontract te versieren. Het was het Deense Mighty Music dat Carrion onderdak bood. Met een boost aan zelfvertrouwen werd richting Hearse Studio getrokken om er de opnames van Time To Suffer in te blikken. Of het vijftal van eigen bodem met dit album kon bevestigen, komt u in onderstaand verslag te weten.

Met de korte maar desalniettemin stevige intro So It Begins vangt deze nieuwe plaat van Carrion aan. De hymnes Mutilation en Supreme maken meteen duidelijk dat de Oost-Vlaamse groep niet aan intensiteit heeft ingeboet. Zoals vanouds wordt er fors en niet-aflatend op ingebeukt. Aan brutaliteit evenmin gebrek. Neem nu Urge als voorbeeld: hoorden we halverwege deze track het geluid van een brullende kettingzaag? Het nummer Plague valt dan weer op door de tragere opbouw en de overvloed aan headbangmomenten.

Met Gingergrind zijn we voorbij de helft van het album beland. Net als op de debuutplaat met Gingers Have No Soul het geval was, werd een compositie aan de roodharige medemens gewijd. Komt het nog goed tussen Carrion en diegenen met een vurige haardos? We hebben er sterk onze twijfels over! Het instrumentale Death From Deep Within vormt een welgekomen rustpunt. Hierna wordt - middels het solide Torment - opnieuw het gaspedaal ingedrukt. Het bij momenten best melodisch klinkende Defiled Sanity is als voorlaatste nummer aan de beurt. De sample waarin een seriemoordenaar aan het woord wordt gelaten, draagt in positieve zin bij tot de sfeerschepping. Met In The End, There Is Only Death houdt de groep mogelijks het beste voor het einde. Dit ritmische slotoffensief genoot niet toevallig de eer om tot muzievideo te worden herwerkt.

Met Time To Suffer leverden de heren van Carrion een meer dan schappelijke prestatie af. Echt onvergetelijk mag het dan niet zijn, een stevige brok modern klinkende deathmetal is waar de luisteraar zich aan mag verwachten. Op het podium weten Sven Van Severen en co. overigens ook hun mannetje te staan. Afgelopen zaterdag werd Time To Suffer officieel aan het publiek voorgesteld. Samen met Shifter wist Carrion moeiteloos het Deinzense café Elpee tot de nok toe te vullen. Deze zomer volgen nog passages op ondermeer Antwerp Metal Fest en het Sloveense Metal Days.

Tracklist:

  1. So It Begins
  2. Mutilation
  3. Supreme
  4. Urge
  5. Plague
  6. Gingergrind
  7. Death From Deep Within
  8. Torment
  9. Defiled Sanity
  10. In The End, There Is Only Death

Meer info over Carrion:

carrion time to suffer album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!