Review Chrome Division - One Last Ride

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Chrome Division

Album: One Last Ride

Genre: Rock

Label: Nuclear Blast

Chrome Division, dat in 2004 in het leven geroepen werd met Shagrath, de zanger van Dimmu Borgir, achter de micro was bedoelde als project om hun liefde voor heavy metal te laten weerklinken in een iets moderner jasje. Nu brengen ze met ‘One Last Ride’ hun laatste album uit.

Openen doen we met Return From The Wasteland, alsof we in een western terechtgekomen zijn onder begeleiding van een akoestische gitaar, om daarna terug in de moderne tijd terecht te komen met So Fragile. Een nummer waarin ze meteen weer hun drive terugvinden en de gas goed indrukken om met een voorsprong op zichzelf van start te gaan.

You Are Dead To Me, neen het klinkt niet zo positief, maar het is een beest van een nummer. Zalige riffs met een stevige ruggengraat aan drums. Dit samen met de typerende, agressief klinkende vocalen vormt een stevig nummer dat je vol overtuiging verder in het album sleurt. Voor wat meer melodie, als we dat zo mogen noemen, en dan bedoelen we vooral tijdens het refrein, kan je terecht bij I’m On Fire Tonight. Een lekker rockend nummer met de nodige ballen, maar ook een portie gevoel en melodie, wat het zeker de moeite maakt.

Het titelnummer One Last Ride is er ook eentje met ballen en met slidegitaar! Een leuke afwisseling op dit album waardoor je geboeid blijft luisteren. Qua refrein zitten we hier vermoedelijk met een nummer dat op festivals gespeeld zal worden en het goed zal doen vanwege zijn meezinggehalte. Halverwege het nummer krijgen we een dankbetuiging aan de fans en aan de muzikanten die hebben meegewerkt op dit album. Een stuk dat voor de die hard fans onvermijdelijk een emotionele toets geeft aan het nummer. En afsluiten wordt gedaan door Towards The Unknown. Een nummer waarop een duidelijk afscheid te horen is. Het nummer is trager en zweveriger dan al de andere nummers op dit album en siert de kunde van de muzikanten door ze van een andere kant te laten horen. En zo rijdt de motor van ons weg, met het nieuwe album in zijn zijtassen.

Chrome Division, het was een blij weerzien, twaalf sterke nummers die elkaar mooi opvolgen en niet in de weg lopen. Stevig, pakkend en echt, met die drie woorden kunnen we het album (veel te) kort samenvatten, maar we nodigen je liefst nog uit om het zelf te beluisteren.

Tracklist: 

 1. Return From The Wasteland
 2. So Fragile
 3. Walk Away In Shame
 4. Back In Town
 5. You Are Dead To Me
 6. The Call
 7. I'm On Fire Tonight
 8. Staying Until The End
 9. This One Is Wild
 10. One Last Ride
 11. We Drink
 12. Toward The Unknown

Meer info over Chrome Division:

Bestel One Last Ride:

chrome division one last ride album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!