Review Cold Snap - All Our Sins

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Cold Snap

Album: All Our Sins

Genre: Groove Metal

Label: Arising Empire

Dit jaar werd Luka Modric uitgeroepen tot voetballer van het jaar en beste speler op het wk 2018 en hielp hij Kroatië mee aan de zilveren medaille op het wk van dit jaar. Kroatië kennen de meesten door het voetbal of door de toeristische trekpleisters maar hier bij GigvVew houden we ons natuurlijk bezig met muziek. En dat heeft Kroatië ons te bieden met de band Cold Snap. De band bracht zijn inmiddels vierde langspeler op de markt getiteld 'All Our Sins'. De band bestaat uit 6 leden, Jan Kerekes (vocals), Dario Sambol (drums), Zoran Ernoic (bass), Dario Berg (vocals/Samples) en gitaristen Dorian Pavlovic en Zdravko Lovric. 'All Our Sins' is de bands eerste album bij Arising Empire, een label met oog voor talent. Dat talent wordt ons ook duidelijk van bij de eerste luisterbeurt.

Het album start chaotisch maar dat is duidelijk de bedoeling. Hesto And Pujto zet hier alvast de toon. Over de stijl waarin we gaan onderbrengen zijn we nog niet uit, al even chaotisch als de intro zitten ook de verschillende invloeden en stijlen verweven in deze knappe opener. Laat ons het voorlopig op modern metal houden. Op naar de volgende track Fallen Angels, een lekker snedige track met een strakke partnerschap tussen beide vocalisten. Dit smaakt zeker naar meer en dat krijgt de luisteraar met Nothing, geef die nekspieren maar een goede workout. De band omschrijft hun stijl zelf op hun Facebook pagina als groove metal en dat kunnen we hier best ook aannemen want de groove zit er stevig in in Demons. Dario Berg kan zijn demonen nog eens loslaten met de samples waarna de band de beukende melodieën er overheen gooit. Zonder twijfel kan deze band een feestje ontketenen op eender welk festival of eender welke show. Laat ze maar snel België ontdekken zodat België hen ook kan ontdekken.

Crawling zal ongetwijfeld live enorm hard beuken en dan staan we maar al te graag front row. Remission geldt als lange intro naar 2 4 the System en klinkt als een speech over de menselijke toestand. 2 4 The System lijkt te werken als springveren onder de schoenen want je kan amper blijven stilstaan, je moet gewoon springen. De tracks weten elkaar perfect aan te vullen waardoor het album beluistert als een sneltrein. Witness Of Your Sickness en No We're Not Even zijn twee tracks die deze trein stevig op de sporen houdt. Pain Parade is één van de beste nummers van het album en wordt misschien nog net vooraf gegaan door Hated waarin zoveel herkenningspunten zitten van enkele van onze favoriete bands, Machine Head, Godsmack, Slipknot, Mudvayne, allemaal invloeden die we terugvinden in deze strakke track. De sneltrein bereikt zijn eindstation met Distance maar gelukkig weten we via Dario Berg (waar Facebook Messenger al niet goed voor is) dat de band inmiddels bezig is aan nieuw werk en dat er misschien een tournee aankomt in mei 2019, hopelijk komen ze dan ook naar België.

Tracklist:

 1. Hesto and Pujto
 2. Fallen Angels
 3. Nothing
 4. Demons
 5. Crawling
 6. Remission
 7. 2 4 The System
 8. Witness Of Your Sickness
 9. No Were Not Even
 10. Pain Parade
 11. Hated
 12. Distance

Meer info over Cold Snap:

Bestel All Our Sins:

coldsnap all our sins album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!