Review Corroded - Defcon Zero

Rating: 
6.5
Uw beoordeling: 6.5

Artiest: Corroded

Album: Defcon Zero

Genre: Heavy Metal

Label: Despotz Records

Na 5 jaar brengen de Zweedse heren van Corroded hun vierde album op de markt. ‘Defon Zero’ is hun eerste werk bij hun nieuwe label.

Met Carry Me My Bones begint het album rustig, de akoestisch aandoende intro wordt aangevuld met drums en zwelt aan tot een traag nummer waarin de melodische vocals en screams door elkaar vloeien. Om de luisteraar gerust te stellen dat hij inderdaad naar een Corroded album luistert wordt na 5 minuten even het typische “over de radio” klankeffect bovengehaald. Ook voor het volgende nummer werd een effectje boven gehaald. Gun And A Bullet is een up tempo nummer dat het moeilijk maakt om stil te blijven zitten. De ietwat emo lyrics blijven gemakkelijk hangen, ideaal om mee te schreeuwen op een mindere dag!

‘Defcon Zero’ lijkt met Retract And Disconnect steeds zwaarder te worden. Naast de diepere baslijnen kan je in dit nummer ook nog terecht voor één van de betere gitaarsolo’s op de plaat. Fall Of A Nation zet de trend verder maar brengt niet echt iets nieuws.

In Day Of Judgement horen we terug de iets lichtere klank van vorige albums. Met A Note To Me kan de nostalgie beginnen. Een traag nummer waarin Jens Westin’s stem volledig tot zijn recht komt. Hoewel het hier tekstueel er zeker niet vrolijker aan toe gaat is het helemaal niet klaaglijk.

En toen was het tijd om de gitaren weer te laten loeien. Hoewel er in Burn It To The Ground ook nog ruimte is voor een rustpuntje. Verder is er jammer genoeg niet zoveel variatie meer te bespeuren. Rust And Nail sluit het album af.

De melodic heavy metal enthousiasten zullen de muziek op ‘Defcon Zero’ zeker kunnen smaken. Voor de fans van Corroded die vielen voor de iets luchtigere nummers die op onder andere ‘State Of Disgrace’ en ‘Eleven Shades Of Black’ te horen waren, zij zullen misschien iets meer aanpassingstijd nodig hebben. Dit album is namelijk veel donkerder en zwaarder dan we van de band gewoon zijn. Door deze verschuiving lijkt de band jammer genoeg ook ingeboet te hebben aan variatie. Los van de tragere nummers lijkt alles nogal hard op elkaar met als gevolg dat mijn initiële enthousiasme nogal snel afzwakte, met een eervolle vermelding voor A Note to Me dat mij toch weer even wakker schudde. Benieuwd of dit op het volgende album wat meer in balans zal zijn want op zich is deze nieuwe stijl van Corroded best wel te pruimen.

Tracklist:

 1. Carry Me My Bones
 2. Gun And A Bullet
 3. Retract and Disconnect
 4. Fall Of A Nation
 5. Vessels Of Hate
 6. Day Of Judgement
 7. A Note To Me
 8. Burn It To The Ground
 9. DRF
 10. Feel Fine
 11. Rust and Nail

Meer info over Corroded:

corrodded defcon zero album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!