Review Crobot - Motherbrain

Rating: 
4.5
Uw beoordeling: 4.5

Artiest: Crobot

Album: Motherbrain

Genre: Hardrock

Label: Mascot Records

Een aantal jaar geleden zag ik Crobot op Graspop en was aangenaam verrast door hun groovy hardrock geluid. Ze hadden toen zelfs een aardig singeltje met Nowhere to Hide. Er werden zelfs vergelijkingen met Queens of the Stone Age en Black Rebel Motorcycle club gemaakt. Waar die bands evolueerde naar (betere) oorden, is Crobot blijven hangen. Hun laatste plaat is er één van dertien in een dozijn. De band zelf maakt zelf niets nieuws en blijft op hetzelfde elan verder gaan. 

Niet dat heel het album slecht is. Een uitschieter is Good To Know, dat kan rekenen op een aardig rifje. Ook is zanger Brandon Yeagley niet slecht aan het zingen. Maar met soms wel erg simpele teksten, waar er eerder gezocht werd naar rijmwoorden dan naar een boodschap, en instrumentale stukken die je al veel vaker hebt gehoord. Zo is er wel heel veel naar Audioslave gekeken tijdens Gasoline bijvoorbeeld. 

Als je eens een rockfuif of -avond geeft kan je gerust uit dit album één nummer gebruiken en eigenlijk maakt het niet echt uit het welk nummer, ze lijken toch allemaal enorm op elkaar,  maar om het in zijn volledige te beluisteren, is het zeker geen aanrader. Jammer. 

Tracklist: 

 1. Burn
 2. Keep Me Down
 3. Drown
 4. Low Life
 5. Alpha Dawg
 6. Stoning the Devil
 7. Gasoline
 8. Destroyer
 9. Blackout
 10. After Life
 11. The Hive

Meer info over Crobot:

crobot motherbrain album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!