Review Crowsview - Lost Resistance

Rating: 
6.5
Uw beoordeling: 6.5

Artiest: Crowsview

Album: Lost Resistance

Genre: Hardcore

Label: Eigen beheer

Crowsview bracht in september hun debuutplaat uit in eigen beheer. Maar wie denkt dat het hier over groentjes gaat, komt thuis van een kale reis. Zowel muzikaal als vocaal gaat het hier wel degelijk over jongens die al een tijdje bezig zijn. Om hen nu veteranen te noemen, dat zou hun leeftijd wat oneer aandoen, maar ervaren is dit vijftallig collectief zeker. Zij verdienden hun strepen bij o.a. Deconsecrate en Core Of Anger. Deze West-Vlaamse bende uit Roeselare en omstreken brengt een zeer te pruimen, maar hondsbrutale mix van hardcore en metal.

Opener My Disgust kan tellen als binnenkomer en als visitekaartje. Agressieve Screams gedragen door messcherpe gitaarriffs. Op Burn it down krijgt Kevin Rouserez vocale bijstand van de zanger van Length Of Time, Ross Demon. Dit resulteert in een ronduit geweldig nummer, heerlijke riff en dito baslijn, persoonlijk één van de hoogtepunten op dit album! Tijdens de bass-break halverwege The Proposal, zie ik een opgezweepte meute tijdens een concert massaal de handjes in de lucht steken en meeklappen. Ik kan haast niet wachten om dit echt te zien!

Doordat het stemgebruik nogal veel van hetzelfde is, is de vocale versterking van Ché Snelting (Herder) op Of Skin And Nails welgekomen. Toen na het Face your Supreme, MMCV door de boxen knalde, waren zowel de buren als mijn trommelvliezen mij zeer dankbaar. Maar afsluiten doen de heren in stijl. Met Beneath The Flesh zetten de muzikanten in Crowsview nog eventjes de puntjes op de i, met opzwepende drums, vette groovende baslijnen en strakke gitaarriffs, die naar het einde mooi uitdijen. Mede door deze knappe productie en de muzikale compositie van de nummers, merk je echt dat er door deze jongens veel tijd en energie in is gestoken, respect gasten! Muzikaal is dit echt een topalbum, vocaal zit er voor mij persoonlijk net iets te weinig variatie in.

Tracklist:

  1. My Disgust
  2. Burn it Down
  3. The Proposal
  4. Of Skin and Nails
  5. Lost Resistance
  6. Face Your Supreme
  7. MMXV
  8. Beneath the Flesh

Meer info over Crowsview:

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!