Review Cult Of Scarecrow - Cult Of Scarecrow

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Cult Of Scarecrow

Album:Cult Of Scarecrow

Genre: Doom Metal

Label: Eigen beheer

Zowat dagelijks komen er hier op de redactie nieuwe albums binnen. Dat er onder die nieuwe releases ook veel Belgische bands zijn is mooi meegenomen. Dat bewijst dat er ook in ons Belgenlandje serieus wat leeft op gebied van metal. En bij die nieuwe (Belgische) releases viel mijn oog op Cult Of Scarecrow. Een band dat het levenslicht zag in 2017 en melodieuze doom metal brengt. Gevormd door leden die in het verleden al hun sporen hadden verdiend in bands zoals daar zijn Innerface, Explorer en Die Sinner Die.

Met hun titelloze debuut EP proberen deze vogelverschrikkers een voet aan de grond te krijgen in onze vaderlandse metalscène. Vier nummers die ongeveer tussen de zeven en negen minuten duren.

Opener The Hour Of Blood Run begint onheilspellend om zich dan te ontpoppen tot een meezinger met zijn aanstekelijk refrein. Hail The Lord of Light zal live wel door menig metalhead luid meegezongen worden. Titeltrack The Cult Of Scarecrow zou je kunnen omschrijven als een voorstelling van de band, zoals Rammstein zichzelf ook bejubelt in gelijknamige songs. Terug een intro die het akelige en donker gevoel (wat doom metal toch een beetje teweegbrengt) moet oproepen. Neem daarbij nog de duistere teksten en je hebt een prachtige en obscure song. Alleen spijtig dat de stem van frontman Filip een beetje te oppervlakkig blijft klinken.

Zelfde dreigende intro vinden we terug bij Last Words From Black Birds, waarna de gitaren het overnemen. Met dreigende teksten die handelen over het einde van de mensheids. Met Adrift And Astray krijgen we voor de laatste maal hetzelfde recept. Opbouwend van nul om dan te moeten knokken om het ritme erin te krijgen. Live zal dit een zware opdracht zijn om de aandacht van het publiek er bij te houden. Eenmaal op dreef krijgen we een goed georkestreerde band te horen. Dit laatste nummer doet ook een beetje denken aan de muziek uit A Nightmare Before Christmas.

Muzikaal zijn deze heren dik in orde maar op deze EP is misschien te vroeg uitgebracht en zou hier en daar nog wat schaafwerk kunnen gebruiken. Een doorwinterde doomfan zal hier misschien niet direct zijn gading in vinden maar wie het iets melodieuzer wil, zou ik zeggen, geef deze band een kans.

Tracklist: 

  1. The Hour Of Blood Run
  2. The Cult Of Scarecrow
  3. Last Words From Black Birds
  4. Adrift And Astray

Meer info over Cult Of Scarecrow:

cult of scarecrow album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!