Review Cyhra - No Halos In Hell

Rating: 
9.5
Uw beoordeling: 9.5

Artiest: Cyhra

Album: No Halos In Hell

Genre: Melodic Metal

Label: Nuclear Blast

"Na het debuutalbum 'Letters To Myself' dat in 2017 verscheen, komt Cyhra opnieuw met een knaller album 'No Halos In Hell' in 2019."

In tegenstelling tot het vorige album, waarbij de liedjes door zanger Jake E en gitarist Jesper Strömblad waren geschreven, heeft elk bandlid deze keer elk hun inbreng gehad in het creëren van dit album. De aanvulling van gitarist Euge Valovirta als full-time bandlid heeft een duidelijke invloed aan het album met zeer interessante gitaarsolo's.

Het nieuwe album van Cyhra begint meteen met een krachtig nummer, hun eerste single overigens, Out Of My LifeVervolgens komt de beklijvende title track No Halos In Hell aan bod met zeer catchy gitaar-riffs. Het is een echte meezinger op dit album.

Een uitschieter op het album zijn onder andere het serene, maar toch krachtig gebracht nummer Battle From Within dat een ode brengt aan Jake E's broer die vroegtijdig overleed en de familie en vrienden die achterbleven na zijn overlijden. De band schuwt interessante muzikale hoogstandjes ook zeker niet, wat te merken valt aan fantastische gitaarsolo's zoals in I Am The One en het catchy nummer Bye Bye ForeverDreams Gone Wrong begint vervolgens rustig, maar bouwt stevig op naar het einde toe. Het is een vrij repetitief nummer, maar het blijft zo ook sterk nazinderen in het geheugen.

Met de ballade Lost In Time laat Jake E volop horen wat hij vocaal in zijn mars heeft. Hij wordt ondersteund door schitterende pianowerk, gebracht door gastmuzikant Mark Mangold. Hoewel dit liedje volledig verschilt van de rest van het album vindt het zeer mooi zijn plaats op het album.

Kings Tonight is duidelijk een nummer geschreven voor het publiek. Het is zeker en vast een nummer dat op live optredens absoluut zeer goed aanslaat (Cyhra was te gast als support band voor Battle Beast in De Kreun op 01/12/2019 nvdr). I Had Your Back en Blood Brothers tonen wederom aan dat de band met een zeer sterke basis aan muzikanten zit, met goed opgebouwde heavy drums en sterk gitaarwerk.

In Hit Me Hard wordt een mooi contrast gemaakt tussen de clean zang van Jake E tijdens de strofes en de steviger gebrachte refreinen en een fantastische gitaarsolo door Euge Valovirta. Het album kent zijn einde met het catchy nummer Man Of Eternal Rain waarin elke muzikant nogmaals kan tonen hoe sterk ze individueel zijn, maar samen een mooi geheel kunnen creëren.

Gezien hun overstap van Spinefarm Records naar Nuclear Blast werd hun cd-release enkele maanden uitgesteld waardoor de band wat tijd extra had om te werken aan nieuw materiaal. Dat resulteerde in een bonus-cd met twee nieuwe nummers Kings And Queens en Lies die in dezelfde lijn van het eerste album zeer catchy zijn. Verder werd het nummer Lost in Time herwerkt met alle muzikanten in de band aan het werk en werden Dreams Gone Wrong, Kings Tonight en I Am The One getransformeerd tot mooie akoestische versies.

Dit nieuwe album van Cyhra neemt je in z'n greep van het begint tot het einde en verveelt eigenlijk nooit. Doorheen heel het album wordt er telkens een mooie balans gemaakt tussen de heldere clean vocals van zanger Jake E en het instrumentale indrukwekkend werk, gebracht door gitaristen Jesper Strömblad & Euge Valovirta en drummer Alex Landenburg.

Tracklist cd 1:

 1. Out Of My Life
 2. No Halos In Hell
 3. Battle From Within
 4. I Am The One
 5. Bye Bye Forever
 6. Dreams Gone Wrong
 7. Lost In Time
 8. Kings Tonight
 9. I Had Your Back
 10. Blood Brothers
 11. Hit Me
 12. Man Of Eternal Rain

Tracklist cd 2:

 1. Kings And Queens
 2. Lies
 3. Lost In Time (Full Band)
 4. Dreams Gone Wrong - Acoustic
 5. Kings Tonight - Acoustic
 6. I Am The One - Acoustic

Meer info over Cyhra:

cyhra no hales in hell album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!