Review Darkness - Over And Out

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Darkness

Album: Over And Out

Genre: Thrash Metal

Label: Massacre Records

"Een zoethoudertje van de Duitse thrash veteranen Darkness."

De Duitse thrash metal legende Darkness (niet te verwarren met die uit Engeland afkomstige glamrockers The Darkness) is 35 jaar na hun oprichting nog steeds alive and kicking. Twee jaar na het uitstekende First Class Violence heeft de band een EP uitgebracht in afwachting van hun nieuw album, namelijk Over And Out. Zeven nummers die toch wel wat verrassend uit de hoek komen. Een paar oude nummers, nieuwe nummers, een cover, een live nummer en zowaar een unplugged versie.

Everytime You Cursed Me vertoont veel gelijkenissen met die andere Teutonische band Kreator. Dawn Of The Dumb is eveneens zo een staalharde track zoals we van deze Duitse thrash metalbands gewoon zijn. Om de zoveel tijd wordt het tempo naar beneden gehaald om er dan terug weer volop in te vliegen. Titeltrack Over and Out start met een gitaarrif die veel doet denken aan een machinegeweer. Om dan terug over te gaan naar de vettige sound van het metal waar deze heren doorheen de jaren hun handelsmerk van hebben gemaakt.

Tot zover het nieuwe materiaal, dat beloofd voor hun op til staande nieuw album. Komen we aan de specialekes van deze EP. Om te beginnen is er Slave To The Grind. Een cover van de Amerikaanse metalband Skid Row. De sound is tamelijk geëvenaard aan het originele maar de vocalen van frontman Lee zijn veel scherper dan Sebastian Bach’s stem. Tinkerbell Must Die, uit Death Squad, krijgen we in de vorm van een live uitvoering opgenomen in Osaka, Japan. Terwijl Armageddon er eentje is van heel lang geleden, uit de allereerste EP, The Evil Curse (1985), en herwerkt tot een hedendaagse versie. Laatste nummer op Over And Out is eveneens uit het album Death Squad. Faded Pictures is misschien wel de grootse verassing op dit albumpje. Een akoestische versie die bovendien nog muzikaal wordt ondersteund door twee oude bandleden.

Als dit de richting is waarmee Darkness op hun nieuw album heen wil ziet de toekomst er heerlijk uit. Niet alleen voor Darkness maar ook voor de Duitse metalwereld. Of zou er toch een dubbele betekenis in de titel zitten en gooien ze de handdoek in de ring. De toekomst zal het uitwijzen.

Tracklist: 

  1. Every Time you Curse Me
  2. Dawn Of The Dumb
  3. Over And Out
  4. Slave To The Grind
  5. Tinkerbell Must Die
  6. Armageddon
  7. Faded Pictures

Meer info over Darkness:

darkness over and out album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!