Review Dead Lord - In Ignorance We Trust

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Dead Lord

Album: In Ignorance We Trust

Genre: Classic Hard Rock

Label: Century Media Records

De Zweedse band Dead Lord zag het levenslicht medio 2012 maar klinken alsof ze reeds bestaan sinds de jaren '70. De heren brengen dan ook een potje lekker old school hardrock, zoals dat in die wilde jaren '70 het geval was. Daar is niets mis mee, zolang dat niet te gedateerd overkomt. Dat is dus gelukkig niet het geval bij Dead Lord. De band bracht ondertussen reeds enkele knappe platen uit die aan de ribben blijven kleven. Met de nieuwste schijf In Ignorance We Trust, op de markt gebracht via Century Media Records, blijft de Zweedse band begane wegen verder bewandelen. We maken ons op voor een lekker potje old school hardrock met alles erop en eraan. Lang uitgesponnen gitaarsolo's die bij elke liefhebber van deze muziekstijl de haren op zijn of haar armen zal doen rechtkomen van puur innerlijk genot.

Dat schotelt Dead Lord ons reeds voor bij de eerste songs Ignorance, Too Late, Reruns, Leave Me Be. We horen een uiteenlopend pallet van bands de revue passeren. Van Led Zeppelin, Thin Lizzy over een streepje Deep Purple in hun gouden jaren. Het keert allemaal terug bij songs als Kill them, Never Die en Part of me waarbij vooral die lekker aanstekelijke gitaar riffs ons nog het meest over de streep trekken. Dit zonder afbreuk te doen aan de lekker loos gaande drum salvo's en best aantrekkelijke vocalen. Dead Lord moet het dus echter hebben van aanstekelijke riffs. Die inderdaad telkens opnieuw aan de ribben blijven kleven. Vernieuwend? Nee dat is het allemaal niet meer. Echter blijkt Dead Lord op een eenzaam hoog niveau, binnen dat typische hardrock genre, hun ding te doen. Waardoor liefhebbers van dit genre zeker aan hun trekken zullen komen bij knallers als They! en Darker Times. Zonder meer brul je die songs één voor één uit volle borst mee. Bij voorkeur tijdens het spelen van een potje luchtgitaar al headbangende met het hoofd.

We kunnen dan ook besluiten: Dead Lord levert met In Ignorance We Trust een heel knappe hardrock plaat af, die vooral aan de ribben blijft kleven. Dat laatste kunnen we niet genoeg herhalen. Deze heren bespelen hun instrumenten bovendien op enorm hoog niveau, elke riff bezorgt je koude rillingen. Als kers op de taart krijgen we daar een vocale aankleding, typisch aan die muziekstijl, en drum partijen die beklijven. Niets nieuws onder de zon, ooit wel ergens voorgedaan. Maar net doordat plaat en band niet gedateerd klinken, worden ook wij als liefhebber van pure hardrock, telkens opnieuw over de streep getrokken.

Tracklist:

  1. Ignorance 
  2. Too Late 
  3. Reruns 
  4. Leave Me Be 
  5. The Glitch 
  6. Kill Them All 
  7. Never Die 
  8. Part of Me
  9. They! 
  10. Darker Times 

Meer informatie over Dead Lord:

dead lord in ignorance we trust album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!