Review Dead Lord - Surrender

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Dead Lord

Album: Surrender

Genre: Classic Rock / Hard Rock

Label: Century Media Records

"Ook in 2020, drie jaar na hun vorige album "In Ignorance We Trust", bracht Dead Lord opnieuw een leuk album op de markt, genaamd Surrender".

Het nieuwe album Surrender van Dead Lord is al even vrolijk als hun vorige album In Ignorance We Trust. Sommigen zullen de gelijkenissen in sound een pluspunt vinden, voor anderen die wat meer variatie wensen, wat minder. Het is en blijft een leuk album om naar te luisteren!

De band steekt van wal met een knaller: Distance over Time. Dit nummer brengt de luisteraar meteen in een goede mood voor de rest van het album. Heel het album is doorspekt met zeer catchy nummers, zoals Letter From Allen St., Dark End of the Rainbow en The Loner's Ways. Ook prachtig gitaarwerk en enkele mooie solo's worden zeker niet geschuwd en zijn prominent aanwezig op het album. Dead Lord wil hier duidelijk mee uitpakken en dit vooral tijdens de nummers Letter From Allen St., Authority en Evil Always Wins.

De vreemde eend in de bijt is voor mij Messin' Up. Dit is een nummer met eerder blues rock vibes, geheel anders dan de rest van het album, maar niettemin zeer passend in het geheel. Evil Always Wins zorgt ook voor een sterke rock 'n roll-vibe, een vibe die je kunt terug vinden in het nummer The Loner's Ways. Niet alleen Distance over Time bij het begin van het album is een echt knal-nummer. Ook met Bridges wordt de beuk er volledig in gezet, zowel instrumentaal als vocaal. Met Dystopia, een up tempo nummer, sluit Dead Lord hun album Surrender in schoonheid, maar vooral met een knaller af.

Surrender is een zeer veelzijdig album dat de luisteraar geboeid houd wanneer je er met je volle aandacht naartoe luistert. De focus van dit album ligt vooral bij het sterke samenspel tussen de zanglijnen en mooi gitaarwerk. Een combinatie die absoluut zijn vruchten afwerpt!

Tracklist:

  1. Distance over Time
  2. Letter From Allen St.
  3. Authority
  4. Evil Always Wins
  5. Messin' Up
  6. Dark End of the Rainbow
  7. Bridges
  8. The Loner's Ways
  9. Gonna Get Me
  10. Dystopia

Meer info over Dead Lord:

dead lord surrender album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!