Review Delain - Apocalypse & Chill

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Delain

Album: Apocalypse & Chill

Genre: Symphonic Metal

Label: Napalm Records

"Na Hunters Moon in 2019 komt Delain in 2020 met het stevig album, genaamd Apocalypse & Chill."

Delain zet het nieuwe album stevig in met het nummer One Second. Een nummer waarin Charlotte Wessels haar krachtige stem het opneemt tegen gitarist Timo Somers die co-lead vocalist is tijdens dit nummer. De band zet het album rustig, maar toch krachtig verder met het meeslepend nummer We Had EverythingOok Chemical Redemption is een nummer dat lang in de oren blijft naklinken.

Burning Bridges zet het stevige ritme mooi verder in mooi contrast tot Charlotte Wessels haar heldere en rustige stem. Halverwege het nummer komt de band met een verrassing door in koor harsh vocals te gebruiken, gevolgd door helder koorgezang en een knappe instrumentale bridge.

In het liedje Vengeance komt de band op de proppen met gast vocalist Yannis Papadopoulos (Beast In Black nvdr). Net als We Had Everything is ook To Live Is To Die een zeer meeslepend en naklinkend nummer op dit nieuwe album. Let's Dance houdt het tempo van het album aan en vertraagt niet. De band zet naar het einde toe opnieuw een mooi muzikaal hoogstandje neer bij dit nummer.

Creatures brengt gotische invloeden en koorgezangen met zich mee. Het lied brengt verschillende muzikale kantjes samen, met Charlotte die even haar scherpe vocalen laat horen. Dit nummer wordt gevolgd door een mooie ballade Ghost House Heart met prachtig vioolwerk die de frêle aard van het liedje mooi naar voor brengt.

In Masters Of Destiny zet Charlotte alles op alles met haar vocalen en toont volop haar talent. Ook voormalig gitariste Merel Bechtold krijgt een plaats op dit liedje als gastgitariste. Legions Of The Lost opent met een instrumentale intro van een goeie minuut. Vervolgens worden ook hier gotische invloeden, snelle riffs en stevig slagwerk niet geschuwd.

Met het rustige The Greatest Escape bolt de band mooi uit naar het einde van het album en laatste nummer Combustion waarin de naam zeker een voorbode was van de kracht die het nummer brengt. Combustion is een volledig instrumentaal nummer. Vooral gitarist Timo Somers steelt hier de show met wederom schit-te-rend gitaarwerk dat na het luisteren van het album nog wel even blijft nazinderen.

Tracklist:

 1. One Second
 2. We Had Everything
 3. Chemical Redemption
 4. Burning Bridges
 5. Vengeance
 6. To Live Is To Die
 7. Let's Dance
 8. Creatures
 9. Ghost House Heart
 10. Masters Of Destiny
 11. Legions Of The Lost
 12. The Greatest Escape
 13. Combustion

Meer info over Delain:

delain apocalypse & chill album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!