Review Depths Of Kronos - From The Void

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Depths Of Kronos

Album: From The Void

Genre: Melodic Death Metal

Label: Eigen beheer

Daar zit je dan in je bureaustoel om dat nieuwe schijfje dat in je handen is gestopt te beluisteren, niet wetende wat te verwachten. Depths of Kronos, een band waar nog nooit van gehoord is. Klik op play en overdonderd worden, zo komen de eerste noten en melodieën van From The Void over.

Depths of Kronos staat voor loeiharde melodic death metal, maar daarvoor moeten we niet zo nodig in Zweden zijn. Uit Tilburg is dit gezelschap afkomstig, opgericht in 2014. From The Void is de opvolger van de EP Into The Depths en die mag er wezen. Dat de band hard heeft gewerkt aan deze release is duidelijk. Opener Humanity’s Flatline blaast je van je sokken met beukende drums en stevige breakdowns vervat in lekkere melancholische melodieën. We horen invloeden van bv. Soilwork terug in het geheel.

Opvolger Heirs of Darkness gooit het over een andere boeg. Rustiger, opbouwend met een duister middenstuk waarna de zanger zijn bulderende vocals opnieuw inzet. Blind World laat dan weer opnieuw een totaal andere melodie horen, terwijl Corrupted Campaign met een lekkere gitaarintro start om opnieuw weer even het gaspedaal in te trappen. We zien in gedachten en heuse circlepit opstarten, dat moet live wat geven.

Een Testament-achtige intro  herkennen we in I Will Live. Het nummer is echter iets te rustig en mocht daarna wat meer pit bevatten. Met outro The Void worden we nog verwend met een gitaar-based melodie die je doet wegdromen, een perfect einde van deze prima plaat.

Tracklist:

  1. Humanity's Flatline
  2. Heirs Of Darkness
  3. Blind World
  4. Corrupted Campaign
  5. I Will Live
  6. The Void

Meer info over Depths Of Kronos:

depths of kronos from the void album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!