Review Destruction - Thrash Anthems II

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Destruction

Album: Thrash Anthems II

Genre: Thrash Metal

Label: Nuclear Blast

Net als met Thrash Anthems (uit 2007 alweer) maakt het Duitse Destruction met dit Thrash Anthems II het soort compilatie dat een win-win betekent voor zowel de fans, de band zelf en muziekliefhebbers in het algemeen. Destruction staat garant voor harde, brute en smerige thrash metal en dat al haast 35 jaar en meer dan een dozijn (en dan rekenen we de haast ontelbare EP's en splits niet mee) albums lang. In zo'n lange tijdspanne fluctueert je klantenbestand uiteraard. Je wint fans, verliest er onderweg, (her)wint er gaandeweg weer bij en zelfs de fans kunnen al eens een release missen of over het hoofd zien. Vooral voor de nieuwe en/of jongere fans kunnen deze thrash anthems een ideale manier zijn om het oudere werk van de band te ontdekken. Maar ook voor de oudere fans is deze release interessant. Het gaat hier immers niet zomaar over wat opgepoetste opnamen, neen, alle songs werden volledig opnieuw ingespeeld en opgenomen.  Dat geeft meteen ook een idee hoe deze oer-Destruction nummers tegenwoordig door de heren live gebracht worden.

 

Het album klinkt in z'n geheel absoluut heel fris en gedreven en men zou ons zelfs kunnen trachten wijs te maken dat het hier om volledig nieuw werk zou kunnen gaan moesten wij niet beter weten. Gelukkig hebben wij ons huiswerk goed gemaakt! Laat ons voor de goede orde alles chronologisch overlopen. Uit het debuut Infernal Overkill (1985) krijgen we de stevige brokken The Ritual, Black Death en Antichrist (hier met een The ervoor). Dzie Djermanz lieten ons hier indertijd duidelijk mee horen dat ze geen slaafse volgelingen van de Amerikaanse Bay Area thrashers waren maar het genre uit zichzelf hadden ontdekt en er een meer duistere, vuilere twist aan gaven. Een jaar later werd de opvolger Eternal Devastation al uitgebracht. Hieruit vinden we hier Confused Mind, United By Hatred en Confound Games terug. Destruction was duidelijk hoorbaar volwassener geworden en hun techniek was er geweldig op vooruit gegaan. Met Release From Agony uit 1987 (die hoes, man, daarmee kon je je moeke tenminste nog ècht de kast op jagen) was men klaar voor de totale Blitz Krieg. Ten bewijze hiervan de track Dissatisfied Existence.

 

Dat Destruction hun verleden niet ontkent bewijzen ze hier door het nummer Ripping You Off Blind uit Cracked Brain (1990) mee op te nemen. Voor de geschiedenisfreaks onder jullie even wat duiding hierbij. In 1989 werd bandleader/oprichter/bassist/zanger Schmier door zijn kompanen uit de band geflikkerd en vervangen door André Grieder. Later werden ze gelukkig terug vriendjes en mocht hij weer meespelen met de andere kindjes. Dat Schmier deze track dus mee opnieuw mee opnam toont aan dat alle eventuele plooien uit het verleden nu toch wel definitief gladgestreken zijn.

 

Bijzonder interessant is de track Frontbeast. Dit nummer komt immers niet vanuit een reguliere Destruction release maar is wel terug te vinden op de allereeste demo uit 1984, Bestial Invasion of Hell (integraal terug te vinden op YouTube tegenwoordig). En voor wie de gelimiteerde oplage nog weet te versieren wordt het album afgesloten met een cover van de oerpunkers The Dead Kennedys, Holiday In Cambodia. Zalige versie van dit nummer, heerlijk waar. Deze Thrash Anthems II is een echte aanrader. 11 steengoede tot zeer degelijke thrash tracks. Voor zowel oud als jong en voor nieuwe en oude(re) fans.

 

Tracklist: 

 1. Confused Mind
 2. Black Mass
 3. Frontbeast
 4. Dissatisfied Existence
 5. United By Hatred
 6. The Ritual
 7. Black Death
 8. The Antichrist
 9. Confound Games
 10. Ripping You Off Blind
 11. Satan's Vengeance

Meer info over Destruction:

destruction thrash anthems II album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!