Review Devil's Bargain - Visions

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Devil's Bargain

Album: Visions

Genre: Heavy metal

Label:Eigen Beheer

"Hedendaagse NWOBHM van eigen bodem."

Devil’s Bargain is een traditionele heavy metalband uit het Oost Vlaamse Sint-Niklaas en hebben zich laten inspireren door bands als Iron Maiden, Judas Priest, Saxon enzovoort. Na een eerste EP/mini album begin 2018, Deal With The Devil, brengen ze anno 2020 hun eerste full album uit, Visions.

Tussen die twee uitgave was er wel een personeelswissel. Gitarist Manu en zanger Davy verlieten de band en werden vervangen door Arthur Melchior Pagliarini als frontman en Juan Carlos Galdos op gitaar. Van augustus 2019 tot februari 2020 namen ze onder deze vernieuwde bezetting het album Visions op. Nieuw bloed, nieuwe nummers, andere studio en producer zorgen ervoor dat Devil’s Bargain een aanzienlijk sterker sound brengt dan voorheen.

Sewer Rats opent het album en we krijgen direct een voorproefje van wat we voor de rest van het album mogen verwachten. Liefhebbers van NWOBHM gaan hier van smullen. Ook herken ik hier veel van Iced Earth in. Vocalen die de hogere tonen aanspreekt en de klassieke gitaarakkoorden van bands als Maiden en Priest. Endless Fight brengt meer van dat, al is het stemgeluid een toon gezakt. Wat het nummer een soort charisma geeft, gecombineerde met een herkenbaar en meezingbaar refrein. No Return sluit perfect aan bij het vorige nummer, zelfde concept.

Een band dat zijn eigen bezingt of een titel geeft die de groepsnaam bevat. Grootheid of slimheid. Aan u om dit te beslissen. In ieder geval is de track Devil’s Bargain een interessant nummer omdat het min of meer breekt met het voorgaande. Zwaarder en logger dan voorgaande en met een akoestisch intermezzo in het midden die een soort van pauze brengt waarna een gitaarsolo het nummer terug op gang trekt. Sign Of The Times heeft niets met Prince te maken maar wel een track die ons terugkapulteerd naar de jaren zeventig metal, denk maar aan Thin lizzy en vergelijkbare bands.

Your Disposal is dan weer de onvermijdelijke semi-ballad die iedere metalband op zijn album moet hebben. Naar het einde toe verzwaart het nummer om dan terug in kalmte te eindigen. Ergens doet dit nummer mij wel denken aan November Rain van GnR. Symphony Of  Silence is de afsluiter van dit album en meteen ook het langste nummer. Melodieuze metal dat vrolijk overkomt en alle ingrediënten van classic metal met zich meedraagt. Als je weet dat tekstueel dit album gaat over het naderen van het einde van de wereld en hoe we ermee omgaan dan voelt deze track aan als alles komt nog goed. Die soort vrolijkheid.

Voor wie houdt van NWOBHM en classic metal zit bij Devil’s Bargain op zijn polaats. Frontman Artur kan zonder zich te forceren de hoge tonen aan en muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Catchy song en meezingbare refreinen. Een aanrader van eigen bodem.

Tracklist: 

  1. Sewer Rats
  2. Endless Fight
  3. No Return
  4. Devil's Bargain
  5. Sign Of The Times
  6. Your Disposal
  7. Symphony Of Silence

Meer info over Devil's Bargain:

devil's bargain visions album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!