Review Diabulus In Musica - Euphonic Entropy

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Diabulus In Musica

Album: Euphonic Enthropy

Genre: Symphonic Metal

Label: Napalm Records

"Episch, zo kunnen we dit album best wel omschrijven. Diabulus In Musica maakt opnieuw een grote stap in het muzikaal landschap!"

Diabulus In Musica is toe aan hun vijfde album: Euphonic Entropy. De band van zangeres Zuberoa en haar echtgenoot Gorka Elso zet daarmee opnieuw een grote stap voorwaarts, want dit album klinkt grootser dan ooit.

Intro Lucid Chaos is de voorbode op het stevige Race To Equilibrium. Veel bombast, koor die Zuberoa bijstaat alsook de diepe grunt van hubby Gorka en snelle gitaarakkoorden. Vleugjes Nightwish en Epica, anyone? Nuevo Rumbo vangt loodzwaar aan en doet enigszins aan ReVamp denken. Dit nummer wordt in het Spaans gezongen en past perfect bij Zuberoa.

Een hele kentering dan. Het leukste nummer op de plaat is ook het meest aparte: The Misfits’s Swing. Zuberoa zingt een deuntje volledig zonder muziek en dat klinkt zo aanstekelijk. Wat onmiddellijk volgt is de muzikale swing versie van dat deuntje en die vrolijkheid gaat het hele nummer door. Gedaan met swingen, want er wordt dan weer in volle bombast verder gegaan. In Quest Of Sense en Otoi (dat fluit incorporeert op de rustigere momenten) zijn als het begin van het album. Tijd voor een ballade met Blurred Dreams vooraleer er een ware Amaranthe vibe tevoorschijn komt bij On The Edge, heel elektronisch en daarmee even anders dan voorgaand.

Het 7,5 minuten durende Our Last Gloomy Dance lijkt een nieuw hoofdstuk te starten of zou althans heel goed gepast hebben als starter van het album, het lijkt haast een theaterstuk op zich. Een intro, bombast, operazang van Zuberoa… Het klinkt inderdaad als een laatste dans in het theater. One Step Higher en Blind Muse zijn nog even lekker uptempo vooraleer er afgesloten wordt met het haast filmische In The Vortex. Ook hier nog eens een demonstratie van de operavocalen van Zuberoa, de epiek spat er vanaf.

 Episch, zo kunnen we dit album best wel omschrijven. Diabulus In Musica maakt opnieuw een grote stap in het muzikaal landschap!

Tracklist:

 1. Lucid Chaos
 2. Race to Equilibrium
 3. Nuevo Rumbo
 4. The Misfits’s Swing
 5. In Quest of Sense
 6. Otoi
 7. Blurred Dreams
 8. On The Edge
 9. Our Last Gloomy Dance
 10. One Step Higher
 11. Blind Muse
 12. In The Vortex

Meer info over Diabulus In Musica:

diabulus in musica euphonic entropy album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!