Review Dragony - Lords Of The Hunt

Rating: 
6.5
Uw beoordeling: 6.5

Artiest: Dragony

Album: Lords Of The Hunt

Genre: Power Metal

Label: Limb Music

De Oostenrijkse band Dragony bestaat ondertussen al weer 10 jaar! Dit vieren ze met hun nieuwe EP 'Lords Of The Hunt'. De EP bevat enkele nieuwe nummers, demo versies van reeds uitgebrachte nummers, heropgenomen nummers van vorige albums en een karaoke versie van Shadowrunners. We zijn benieuwd!

Lords Of The Hunt begint met 2 nieuwe nummers. Het titelnummer Lords Of The Hunt  en Call Of The Wild. Dit zijn 2 nummers die voor de volle 100% in hun oeuvre passen. Melodieuze, aanstekelijke power metal die je, net zoals hun andere nummers, meenemen in een muzikaal avontuur. Hierna volgen The Longest Night en Alcador, twee nummers die we kennen van hun eerste album Legends. Kwalitatief gaan de nummers er beiden op vooruit. De mix is beter en de zang komt er een stuk beter uit.

Het volgende nieuwe nummer op Lords Of The Hunt, Sparta, kent een dramatisch klinkend begin. Gevolgd door een geruststellende synthesizer die het overneemt. Het subtiele gebruik van klokken geeft het nummer een mooie extra. Melodisch zit het nummer goed, maar echt een verrassing hebben we hier niet. Een typisch Dragony nummer, niets meer en niets minder. The One And Only, Het zesde en laatste nieuwe nummer op de plaat gaat verder in deze sfeer. Dragony in zijn goede doen. Niets verrassends, maar een goed klinkende, mooi geproduceerde song.

Als afsluiters op deze plaat hebben we een karaoke versie van Shadowrunners en een demo versie van Wings Of The Night. Beide nummers zijn leuk voor de fans. Voor iemand die dit als eerste kennismaking met Dragony heeft gaat weinig meerwaarde hechten aan een karaoke versie (die hij nog niet kan meezingen) en een demoversie van een reeds op Legends uitgebracht nummer.

Al bij al kunnen we niet zeggen dat Dragony hier een slechte plaat uitbrengt. De vier nieuwe nummers zijn niet slecht te noemen en blijven trouw aan waar Dragony voor staat. De heropgenomen nummers zijn kwalitatief beter dan de origineel verschenen versies, en de karaoke versie van Shadowrunners en de demoversie van Wings Of The Night zijn mooi meegenomen voor fans die eens graag iets anders hebben. Gaat deze plaat voor een echte fan een meerwaarde betekenen? Ja! Gaat deze plaat voor een doorsnee liefhebber van het genre een meerwaarde betekenen? We vrezen van niet. 

Tracklist:

  1. Lords Of The Hunt
  2. Call Of The Wild
  3. The Longest Night
  4. Alcador
  5. Sparta
  6. The One And Only
  7. Shaddowrunners (karaoke)
  8. Wings Of The Night

Meer info over Dragony:

dragony lords of the hunt album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!