Review Eldovar - A Story Of Darkness & Light

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Eldovar

Album: A Story Of Darkness & Light

Genre: Prog, Stoner

Label: Robotor Records

"Een pandemie tussendoortje."

Geen optredens in zicht. Muziek als een vorm van therapie is nog nooit zo essentieel geweest als nu...

Na hun bekoorlijke The Isolation Tapes heeft de belangrijkste rockband van Berlijn, Kadavar, hun tweede album uitgebracht tijdens deze pandemie. Deze keer spanden ze samen met de Amerikaanse prog rock wonderkind Elder. Wat naar boven kwam is A Story of Darkness & Light, een wonder van muzikale vrijheid, een stromend opus tussen rock, prog en alternatief, bijeengehouden door de contrasten van de twee bands. Licht en schaduw. Alpha en Omega.

Kadavar is een in Berlijn gevestigde band die sinds hun oprichting al zes albums op hun conto heeft. Hun vijfde plaat, For the Dead Travel Fast (2019), plaatste Kadavar op de wereldkaart. Sinds 2020 hebben ze hun eigen label Robotor Records en doorkruisen ze de stormachtige wateren van classic rock, psychedelische dronkenschap en doomy attitude.

Elder is een Amerikaanse band van Massachusetts die zich tegenwoordig ook goed thuisvoelt in Berlijn. Hun muziek is een wonderbaarlijke, raadselachtige en rustgevende interpretatie van psychedelische en stonerrock. Gevormd in 2006, hebben ze sindsdien vijf boeiende albums uitgebracht.

Eldovar: Een band tussen Kadavar en Elder. A Story of Darkness & Light: een intiem, ontroerend, golvend, brullend muziekstuk, een subliem manifest van muzikale vrijheid dat we paradoxaal genoeg een verschrikkelijke pandemie te danken hebben. Het ontstaan ​​van dit album is dan ook verre van een gewoon rockalbum. Ze roepen geluiden op van de donkere kant van de maan, ze kanaliseren de hartslag van een oceaan, de zucht van een continent. In de loop van de tijd werd het project meer en meer concreet totdat alle betrokken muzikanten een gedeelde openbaring hadden: dit mag hier niet een trippy jamsessie blijven onder vrienden en gelijkgestemde artiesten, dit moet vereeuwigd worden in een album.

Tiger Bartelt, Lupus Lindemann en Simon Bouteloup van Kadavar evenals Michael Risberg, Nick DiSalvo en Georg Edert van Elder (minus bassist Jack Donovan die niet mocht reizen van de VS) creëerden een album zonder enige externe of interne druk. Nooit eerder deed de muziek hiervan bands ademen op een zodanige manier. Nooit eerder klonken ze zo veelzijdig, zo verrassend en als eigenaardig als ze hier doen.

In the Way kanaliseert de volksgeest van Led Zeppelin, El Matador (met Kristof Hahn (Swans)) is als een wilde rit door de nacht en Raspletin is een parabel over de latere jaren van Pink Floyd. Terwijl Blood Moon Night misschien wel het beste nummer Kadavar of Elder is ooit hebben geschreven. Dit is rockmuziek met de kracht van een afkalvende gletsjer en de iriserende flikkering van een eendagsvlieg.

Nick DiSalvo, de frontman van Elder, herinnert zich: “Ik werd meteen getroffen door het brede spectrum van geluiden en ideeën die onze twee bands samen hebben opgeroepen Volgens Kadavar bassist Bouteloup was het dankzij de gedeelde musical woordenschat en vertrouwen in ieders eigen esthetische smaak, dat het ertoe gebracht heeft deze plaat mogelijk te maken.

A Story of Darkness & Light  kanaliseert de sierlijke uitstraling van Elder en de kloppende kracht van Kadavar.

Tracklist: 

  1. From Deep Within
  2. In The Way
  3. El Matador
  4. Rebirth Of The Twins
  5. Rapletin
  6. Blood Moon Night
  7. Cherry Trees

Meer info over Eldovar:

Beluister op Spotify!

eldovar a story of darkness and light album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!