Review Electric Callboy - Tekkno

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Electric Callboy

Album: Tekkno

Genre: Metalcore

Label: Century Media Records

"Een nieuwe roller coaster genaamd Tekkno."

Eskimo Callboy kent zijn oorsprong in 2010 en onder die naam heeft de band in het eerste decennium van zijn bestaan ​​al veel lawaai gemaakt, nieuwkomerprijzen in de wacht gesleept, top tien plaatsingen behaald en een wereldwijde sensatie veroorzaakt, maar te oordelen naar wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd, dat was nog maar het voorspel.

Nico Sallach (vervanger van Sebastian Biesler die met Ghostkid zijn eigen weg bewandelde), die in 2020 bij de band kwam, gaan de mannen van Castrop-Rauxel (Duitsland) er helemaal voor! Hypa Hypa had op geen beter moment uitgebracht kunnen worden. In juni 2020 was het grootste deel van de wereld op slot en leefde een grote meerderheid van de bevolking in angst voor een onbekende ziekte. Te midden van al deze angstaanjagende gebeurtenissen, liet Electric Callboy (destijds Eskimo Callboy) een mindfuck van een video vallen met vuile harders, kleding uit de jaren tachtig, nauwelijks gechoreografeerde dansbewegingen, grote hoeveelheden chaos en over-the-top humor. Het nummer zelf trok meteen de aandacht van de opgesloten massa met zijn memorabele refrein en schokkende overgangen van goedkope electropop naar metalcore.

Never chance a winning team en daarom krijgen we op het nieuwe album Tekkno meer van hetzelfde. Wat trouwens geleid heeft tot een nieuw genre, partycore. We Got The Moves was de volgende single volgens hetzelfde concept. Metalcore gecombineerd met electro, pruiken, grappige video en een enorme dosis zelfspot. Pump It tapt uit hetzelfde vaatje. Ditmaal een aerobicsvideo uit de jaren 80 waarna het idee werd geopperd om deze malloten naar het Eurovisie songfestival te sturen. Helaas werd dit afgewezen wegens geen radio-ongeschiktheid, begrijpen wie het kan.

Om even onnozele redenen (van buiten af) besloot de band zijn naam te veranderen in Electric Callboy waar screamer van dienst Kevin Ratajczak treffend zegt: "Raider heet nu Twix, verder verandert er niets". De volgende singles Spaceman en Fuckboi zijn met dezelfde muzikale opzet uitgevoerd. Cleane zang gecombineerd met screams, beats gemengd met metalcore en een aanstekelijk refrein. Alleen krijgen we deze tracks passages van gastzanger Finch (Spaceman) die bovendien in het Duits rapt en Conquer Divide (Amerikaanse meidenband) op Fuckboi waardoor het een beetje op de nummers van Avril Lavigne lijkt.

Het ultrakorte Hurrikan start als een ware Duitse schlager met veel electrobeats maar mondt al vlug uit in zware deathcore. Tekkno Train doet zijn naam alle eer aan met zijn techno sound waarna het natuurlijk, zoals we al gewend zijn, gecombineerd met het zwaardere geluid. Afsluiter Neon nijgt dan weer naar Linkin Park en de nü-metal periode.

Tekkno kunnen we gerust een rollercoaster noemen. Met rustige, kalme passages en stevige, snelle passages. Zo goed als alle tracks zijn volgens deze formule opgebouwd. Neem daarbij nog een catchy refrein en je hebt een perfecte meezinger. Toch nog even nadenken over die Eurosong deelname.

Tracklist: 

  1. Pump It
  2. We Got The Moves
  3. Fuckboi (ft Conquer Divide)
  4. Spaceman ( ft Finch)
  5. Mindreader
  6. Arrow Of Love
  7. Parasite
  8. Tekkno Train
  9. Hurrikan
  10. Neon

Meer info over Electric Callboy:

 

Beluister op Spotify!

electric callboy tekkno album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!