Review Elfika – Secretum Secretorum

Rating: 
6.5
Uw beoordeling: 6.5

Artiest: Elfika

Album: Secretum Secretorum

Genre: Symphonic Metal

Label: Valkyrie Rising

"Het is in de grote metalwereld niet makkelijk te blijven boeien. Met een hoopvol eerste deel zou dat slagen, maar een herhalend tweede luik doet dat helaas teniet." 

The Chamber Of Secrets… Neen, geen Harry Potter, wel Elfika, de Franse symphonic metalband. Deze eerste track op het debuutalbum Secretum Secretorum geeft in elk geval ook een mysterieus aura. Het is een intro die vlot overloopt in So Human. Het eerste wat daar opvalt is de bombast. Koor, keyboard en melodieuze gitaarakkoorden. Wanneer de muzikale intro voorbij is, horen we eindelijk zangeres Laure Ali-Khodja. Ook op Angel vinden we dit terug, veel tempo- en melodiewisselingen, bombast en koor maar ook rustige gitaar.

Er is ook een groots nummer of eerder verhaal, dat opgedeeld is in vier delen. Dark Virgin Part I – The Prayer is de rustige opener met pianobegeleiding. Part II – From Heaven To Hell is daarentegen heel hevig, met grunts die afwisselen met de stem van Laure Ali-Khodja. Het is zeker goed dat dit in vier delen is ingedeeld, want als geheel zou het niet blijven boeien. Vooral Part IV Redemption is niet memorabel. Helaas komt er niet veel verbetering, het tweede deel van het album is minder sterk en de repetitiviteit slaat toe. Gelukkig is er nog Starlight dat power metal brengt als afwisseling. Afsluiter Enfant De La Lune geeft ook nog een leuke afwisseling, het nummer is namelijk in het Frans gezongen. Ingetogen, met piano als begeleiding.

We kunnen spreken van een min of meer geslaagd debuut voor Elfika. Het is in de grote metalwereld niet makkelijk te blijven boeien. Met een hoopvol eerste deel zou dat slagen, maar een herhalend tweede luik doet dat helaas teniet. Het is natuurlijk slechts een debuutalbum en het is duidelijk dat de kwaliteit en de ideeën wel aanwezig zijn, maar aan de band om nog even te herbronnen en verder uit te werken.

Tracklist:

  1. The Chamber Of Secrets
  2. So Human
  3. Angel
  4. The Other
  5. Broken Wings
  6. Dark Virgin Part I : The Prayer (Ave Maria)
  7. Dark Virgin Part II : From Heaven To Hell
  8. Dark Virgin Part III : Revenge
  9. Dark Vigin Part IV : Redemption
  10. Inferno

Meer info over Elfika:

elfika secretum secretorum album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!