Review Eluveitie - Slania - 10 Years

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Eluveitie

Album: Slania - 10 Years

Genre: Folk Metal

Label: Nuclear Blast

In 2008 bracht Eluveitie, toen nog niet zo bekend, hun album Slania uit. Slania bracht voor de band veel teweeg en zorgde mee voor hun doorbraak. Voor Eluveitie was dit album hard werk met veel passie. Omdat dit album een doorbraak voor hen was, besloten ze in 2018, na 10 jaar, Slania opnieuw uit te brengen. Naast de 12 nummers die je op de 10 jaar oudere cd kon beluisteren, kan je nu ook de akoestische versie van de intro Samon beluisteren. En ook enkele demo versies van de nummers, het leuke aan de demo versies is dat je kan luisteren hoe de nummers eerst waren en hoe ze daarna geworden zijn. Een andere bonus op de cd is het interview met Slania. Ze verteld in het oud Keltisch haar ervaringen in de 10 jaar tijd met Eluveitie, die worden vertolkt naar het Engels.

Niet alleen hebben ze nummers en bonussen bijgevoegd op de cd, maar ze hebben ook de artwork van het album een klein beetje veranderd. Het kleine meisje van 10 jaar geleden, 10 jaar later, weer op het album geplaatst. Leuk gedaan voor een verjaardseditie van het album!

Voor de echte die hard Eluveitie liefhebbers is het zeker een meerwaarde om de cd in de kast te hebben liggen en te beluisteren natuurlijk.

Tracklist: 

 1. Samon
 2. Primordial Breath
 3. Inis Mona
 4. Grey Sublime Archon
 5. Anagantios
 6. Bloodstained Ground
 7. The Somber Lay
 8. Slanias Song
 9. Giamonios
 10. Tarvos
 11. Calling The Rain
 12. Elembivos
 13. Samon (acoustic version)
 14. interview with Slania
 15. Samon (demo)
 16. Primordial Breath (demo)
 17. Inis Mona (demo)
 18. Bloodstained Ground (demo)

Meer info over Eluveitie:

Bestel Slania:

eluveitie slania album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!