Review An Evening With Knives - Fade Out (EP)

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: An Evening With Knives

Album: Fade Out (EP)

Genre: Post Rock/Metal

Label: Eigen beheer

Begin dit jaar bracht het Eindhovense trio An Evening With Knives hun debuutalbum Serrated uit. Een bijzonder boeiend album vol pakkende en meeslepende post black/doom/stoner/psychedelica/en-wat-weet-nog-allemaal-meer metal.

Op 1 september lieten de heren alweer een nieuwe release op ons los, in de vorm van een EP deze keer, getiteld Fade Out. Het titelnummer kennen we uiteraard nog van het Serrated album, de overige twee tracks werden opgenomen tijdens dezelfde sessies als die waarin het debuutalbum werd opgenomen maar pasten niet echt op het album. Ze waren echter te interessant om zomaar op de plank te blijven liggen.

Met zijn dik negen minuten dertig was Fade Out ook op de LP al één van de langste nummers maar zeker ook één van de meest pakkende. Het nummer kent een epische opbouw en begeesterende vocalen van zanger/gitarist Marco Gelissen. De song gaat dan ook over zijn vader die overleden is aan Alzheimer, dus die emoties komen oprecht uit het diepste van zijn ziel.

Sunstorm is een instrumentale track met een bijzonder dreigend gevoel. Die blackout sirenes die erin vermengd zijn versterken dat gevoel nog eens extra. Hier speelt de bas van Peer van Grunsven een prominente rol.

Blackout toont het experimentele karakter van AEWK. Pink Floyd meets Baroness meets The God Machine meets The Cure. De band tast als het ware de grenzen af en voelt dat die eigenlijk zeer buigzaam zijn. Een richting die ze wat ons betreft gerust nog wat meer mogen volgen op hun volgende volledige album.

Tracklist:

  1. Fade Out
  2. Sunstorm
  3. Blackout

Meer info over An Evening With Knives:

an evening with knives fade out ep album cover

Categorie: