Review Everley - The Tyger And The Lamb

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Everley

Album: The Tyger And The Lamb

Genre: Indie/Experimental/Post-Hardcore

Label: Persistent Heart Media

Score: 87/100

Het uit Tennessee afkomstige vijftal Everley omschrijft zichzelf als een indie/experimental/post-hardcore-band. Een mond vol dus. Begin juni goten ze alles op hun eerste full length album: 'The Tyger And The Lamb'.

Everley werd opgericht in 2012, maar is nu pas begonnen aan haar zelfzekere tocht naar het grote publiek. Hun debuutalbum 'The Tyger And The Lamb' brengt hen alvast stapvoets dichterbij. Ze slagen erin om van het ene zachte, indie-geïnspireerde moment vlotjes over te gaan naar hun post-hardcore kant. Beiden klinken opvallend goed. Door hun combinatie van deze verschillende stijlen creëren ze hun eigen, unieke geluid, al blijft de vergelijking met Emarosa en Defeater niet uit. Maar laat dat vooral een compliment zijn.

Het album bevat 10 nummers, waarvan 'Daggers Of Self Doubt' veruit het meest indrukwekkend is. De heerlijke melodie brengt het nummer meteen in hogere sferen. In deze lijn blijft ook de rest van het nummer, waardoor het met zijn 2 minuten en 44 seconden nooit gaat vervelen. Een gemeend “goed gedaan mannen, niet slecht” is hier zeker op zijn plaats.

Hoe fijn en teder 'Daggers Of Self Doubt' is, zo onschendbaar is 'Waif, The Youngling'. Het spuwt de meest radeloze, ellendige gedachten van de band uit. En oh ja, die waarderen we evenzeer.

Hoewel de hevige stukken altijd op de juiste momenten hun weg vinden, is Everley op zijn best wanneer de zachte, melodische stukken de bovenhand nemen. Everley biedt eindelijk (!) eens iets anders, waardoor we alleen maar kunnen afleiden dat we nog veel van deze band mogen verwachten. We laten het alvast graag op ons afkomen!

Tracklist:

  1. Not Waving, But Drowning
  2. The Cardinal
  3. Daggers Of Self Doubt
  4. The Tyger
  5. Waif, The Youngling
  6. Marooned
  7. Reflection Perfection
  8. The Lamb
  9. ​Empiricism
  10. Prayers, Not Made For Me

Meer info over Everley:

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!