Review Far Away - Viaje

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Far Away

Album: Viaje

Genre: Alternative Metal

Label: Eigen beheer

"De invloed van natuur en woestenij zorgen voor een uitstekend debuut"

Far Away is een Franse band, maar liet zich volledig inspireren door de woestijnen in Zuid-Amerika. Klinkt raar, maar zo ging het voor oprichter Flo Lemonnier, tevens zanger en gitarist. Hij wordt bijgestaan door Loïs Arnaldi (drummer), Alexandre Sara-Douek (basgitarist) en Grégoire Débord (gitarist). Hun debuut-EP Viaje wordt omschreven als alternative metal, maar eigenlijk is het een smeltkroes van wat progressieve metal, atmosferische rock, tot deathmetal en post-rock. Heel interessant dus.

Je hoort doorheen de nummers die invloed van natuur en woestenij. Het progressieve is ook nergens weg te slagen. Zo alvast bij de eerste song Uyuni’s Lullaby, je hoort typische metal met wat prog en zware vocalen. Mooie harde en sferische progrock waait over in A Storm in Sajama. Compositorisch een heel knappe song. Dust and Sun roept het eindeloze van de wereld op, alsof je zelf in die woestijnen terecht bent gekomen. Je hoort ook een mix van Engels en Frans. Rest At Campfire is een intermezzo, een waar rustpunt in de EP. Tijd om even lekker weg te dromen. Laatste nummer Uturuncu bundelt nog eens alle elementen in één song, een perfecte samenvatting en afsluiter van deze EP.

Met Viaje slaagt de Franse band erin om tussen al dat metallawaai voor rust te zorgen, zonder dat het saai wordt. Door de vele invloeden, denken we soms aan hun Franse collega's Gojira. Viaje kan tellen als debuut!

Tracklist:

  1. Uyuni’s Lullaby
  2. A Storm In Sajama
  3. Dust And Sun
  4. Rest At Campfire
  5. Uturuncu

Meer info over Far Away:

far away viaje album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!