Review Fatal Move - Somewhere Between Life and Death

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Fatal Move

Album: Somewhere Between Life and Death

Genre: Hardcore

Label: Useless Pride

Ik moet het toegeven: ik hou van goede old school hardcore. En als ik daarbij een beetje chauvinistisch mag zijn, dan vind ik persoonlijk dat we in België enkel topbands hebben / hadden. Hard Resistance hield het vorig jaar voor bekeken en ook Deviate is al een tijdje begraven. Wil dit zeggen dat er momenteel geen goeie Belgische hardcore bands zijn? Toch wel, zeer zeker, maar momenteel steekt er geen zo hard bovenuit als voorgenoemde. Fatal move wil en kan daar misschien verandering in brengen. Straight out of Merksem, Antwerpen en straight in your face, Fatal Move! We hebben een tijdje moeten wachten op  een opvolger van Blindfolded (2014), maar wie Somewhere Between Fife And Death beluistert, weet dat dit het wachten meer dan waard was!  Dit is het beste wat Fatal Move al uitbracht, misschien wel één van de betere Belgische hardcoreplaten die ik de laatste tijd heb mogen beluisteren! De vuile hardcoresound die vroeger Deviate had, benaderen zij hier enorm!

Er staan te veel goede tracks op om ze één voor één te benoemen, maar we gaan er toch enkele uitlichten. Opener Cold and Relentlessalles wat een goede hardcoreplaat moet zijn, agressieve zanglijnen, snedige riffs en opzwepende drums! Opvolger Redefine is er helemaal boenk op! Heerlijke drumpartij, groovende baslijn, schitterende breaks en vocalen die zo rauw zijn, dat een gemiddeld vegetariër er vlees van gaat eten! Wanneer je deze track beluistert, is het moeilijk om niet in het rond te beginnen moshen. Vrij belachelijk wanneer je alleen op je bureau zit en voorbijwandelende collega’s maar raar kijken wanneer jij op je bureau springt en roept “All eyes on me!”  (sorry, mijnheer de directeur, het zal niet meer gebeuren!). Op Medusa gaat het er iets sneller aan toe en het begin is uitstekend circlepit materiaal als je het mij vraagt! Wat is een hardcore album zonder gastzanger, moeten ze zich bij Fatal Move afgevraagd hebben en op Make it happen mag Ron van Bark het vocaal opnemen tegen zanger Ziggy Coertjens. Goeie Keuze! Er is duidelijk veel tijd gekropen in de productie van dit album en dat werpt zijn vruchten af. Elke track is van goede kwaliteit, de keuze van singles (Redefine en onlangs nog Virtual World, check vooral de leuke clip die erbij hoort) is vernuftig en elk bandlid krijgt duidelijk zijn “moment de gloire” op het album.

Nergens blijkt dat deze band bestaat uit jonge wolven en dat kan Fatal Move maar enkel ten goede komen, er is nog ruimte om te groeien, maar als elke groeisprong zo groot is dan tussen Blindfolded en Somewhere between …, dan is the sky the limit! Ik verwacht deze jongens deze festivalzomer op menig podium, indien niet, hebben de programmatoren ongelijk. Wanneer ze er wel staan, sta ik vooraan mee te brullen … “ALL EYES ON ME!!”

Tracklist: 

 1. Cold and Relentless
 2. Redefine
 3. Make It Happen
 4. Circles
 5. Deaf, Dumb and Blind
 6. Dirty Rat
 7. Confronted
 8. The Way You Are
 9. Medusa
 10. Black Tuesday
 11. Virtual World

Meer info over Fatal Move:

fatal move album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!