Review Feuerschwanz - Memento Mori

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Feuerschwanz

Album: Memento Mori

Genre: Folk Metal

Label: Napalm Records

"Sinds hun debuutalbum uitkwam in 2005 heeft Feuerschwanz al bijna elk jaar een (live)-album uitgebracht. Memento Mori kwam uit in 2021, opnieuw slechts één jaar na Das elfte Gebot."

Zoals gezegd kwam Feuerschwanz in 2021 opnieuw met knallende folk muziek op de proppen, met het album Memento Mori. Ze brachten eveneens een live album uit, genaamd Die letzte Schlagt. Ze zitten zeker en vast niet stil, maar kwantiteit is niet altijd gelijk aan kwaliteit.

De bandleden van Feuerschwanz slagen er in om knappe folk metal uit te brengen. Ze laten zang, instrumenten en melodieën mooi in elkaar overvloeien wat het hele album een zeer mooi geheel vormt. Ze weten je echt mee te krijgen in de energie van de muziek. Stil zitten is bijna onmogelijk. Wat het voor mij wat moeilijk maakt om volledig te kunnen opgaan in hun album, is hun keuze om Duits te zingen. Je moet al een knap stukje Duits kunnen om je er volgens mij volledig in te kunnen inleven. Iets wat absoluut geen afbreuk doet aan de toffe liedjes die de band uitbrengt. Ik stel me echter de vraag hoe lang ze dezelfde soort albums kunnen blijven uitbrengen. Ze brachten al tien studioalbums uit sinds 2005, dus eigenlijk al best lang. Ze blijven zichzelf uitvinden en de fans blijven het in elk geval leuk vinden.

Tracklist:

 1. Memento Mori
 2. Untot im Drachenboot
 3. Ultima Nocte
 4. Rausch der Barbarei feat. Hämatom
 5. Krampus
 6. Feuer & Schwert
 7. Das Herz eines Drachen
 8. Rohirrim
 9. Am Galgen
 10. Hannibal
 11. Skaldenmet

Meer info over Feuerschwanz:

 

Beluister op Spotify!

feuerschwanz memento mori album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!