Review Gallia - Everflame

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Gallia

Album: Everflame

Genre: Symphonic metal

Label: Eigen beheer

"Een mooi geheel waar vocalen en instrumentale partijen mooi aangevuld worden met klassiekere invloeden en enkele donkere kantjes."

Als we aan symfonische metal denken dan gaan onze gedachten al onmiddellijk naar bands als EpicaWithin Temptation en Nightwish. België heeft ook enkele pareltjes op dit gebied waaronder Gallia. De female fronted band heeft ondertussen hun eerste album uitgebracht en het blijft niet bij de pakken zitten. Het album bevat zes nummers en er is een orkestrale versie van ieder nummer beschikbaar.

De debuutplaat begint sterk met Rain Starlight. De sterke gitaarpartijen trekken al onmiddellijk de aandacht net zoals de strakke ritmes die we hier te horen krijgen. Ondertussen weten we ook al wat we kunnen verwachten op vocaal niveau en laten we eerlijk zijn, dit smaakt naar meer. We gaan over naar Devil’s Cry dat het wat rustiger aan doet. Hier wordt het kunnen van zangeres Elyn in de verf gezet. Af en toe krijgen we de indruk dat er ook wat folk elementen in voor komen. De invloed van bovengenoemde bands is duidelijk hoorbaar maar toch slaagt Gallia erin om hun stempel te drukken op de nummers, van een mainstream symfonisch metal nummer is hier geen sprake. Rise of the Fallen begint rustig maar al snel horen we stevige gitaarpartijen die ons wakker schudden. Papercuts begint stevig en krachtig maar het zijn de wisselingen in ritme en tempo wat ervoor zorgen dat we gretig gebruik maken van onze replay knop. Alle elementen van een symfonische metal song zijn terug te vinden in Fight of Fools. Een rustige ballade is een correcte omschrijving voor deze song. Gallia sluit het album sterk af met Frozen Sun. Een episch en donkerder nummer waar de cleane vocalen van Elyn aangevuld worden met diepe en zware vocalen. 

Al vanaf de eerste seconden komt de symfonische sfeer goed over. Gallia slaagt erin om hun eigen invloed duidelijk hoorbaar te maken. Het is een mooi geheel waar vocalen en instrumentale partijen mooi aangevuld worden met klassiekere invloeden en enkele donkere kantjes. De orkestrale versies zijn een leuk extraatje. Een band waar we in de toekomst nog van zullen horen na dit sterk debuutalbum. 

Tracklist: 

 1. Rain Starlight
 2. Devil's Cry
 3. Rise of the Fallen
 4. Papercuts
 5. Fight of Fools
 6. Frozen Sun
 7. Rain Starlight (Orchestral version)
 8. Devil's Cry (Orchestral version)
 9. Rise of the Fallen (Orchestral version)
 10. Papercuts (Orchestral version)
 11. Fight of Fools (Orchestral version)
 12. Frozen Sun (Orchestral version) 

Meer info over Gallia:

gallia everflame album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!