Review Girlpool - Powerplant

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Girlpool

Album: Powerplant

Genre: Folk Punk

Label: ANTI-recordings

Het Folk punk duo Girlpool bestaand uit Cleo Tucker (gitaar en zang) en Harmony Tividad (bas en zang), bracht in 2014 een debuutalbum op de markt waarmee ze hoge ogen gooiden. Ook hun eigenlijke debuut Before the world was Big , uitgebracht in 2015 via Wichita Recordings, kon op vele goede recensies rekenen. De aanstekelijke wijze waarop dit duo harten beroerde, sprak zeker tot de verbeelding. Op 12 mei kwam gloednieuwe plaat  Powerplant op de markt, mede mogelijk gemaakt door ANTI-recordings. We namen het kleinood onder de loep en waren vooral onder de indruk van de loepzuivere aankleding en die wederom lekker aanstekelijke refreinen.

Al vanaf 123 is het net dat schipperen tussen pure popmuziek en lekker loos gaande rock, met riffs die aan de ribben blijven kleven. Dit is wat ons over de streep trekt. Diezelfde lijn wordt gedurende de gehele plaat doorgetrokken. Sleepless, Corner Store, Your Heart tot Kiss and burn zijn catchy songs waarbij de vocalen en de instrumentale aankleding je een gelukzalig gevoel geven. Als er een band is die de stelling 'schitteren in eenvoud' hoog in het vaandel draagt dan is het Girlpool wel. Cleo en Harmony blijken niet alleen heel begenadigde instrumentalisten te zijn maar ook hun warme stemmen doen je wegdrijven naar andere oorden.

Wat is er veranderd tegenover het debuut? Naast de gitaar en bas krijgt op de nieuwe plaat de drums - Miles Wintner - ook een plaats toebedeeld, wat zeker en vast zorgt voor een aangename meerwaarde binnen het geheel. De rode draad is toch nog steeds gitaarlijnen die je raken en vocalen die je hart sneller doen slaan. Luister maar naar songs als Fast Dust, Powerplant of High Rise. Allen vrij korte songs die het beste in ons naar boven halen. Bovendien zou de grote toegankelijkheid van deze folk punk een ruim publiek over de streep moeten kunnen trekken. Girlpool biedt anno 2017, binnen hun muziek, ook nog steeds een dosis rock aan waardoor zowel de folk en pop liefhebber als rock fan zijn gading in deze plaat zou moeten vinden.

Bovendien, ook al gaan elk van de songs wat dezelfde lijn op, blijf je geboeid luisteren en geniet je van deze leuke folk punk plaat. Net doordat de muziek en zang zodanig gebracht worden komt er een gelukzalig gevoel over je heen. We kunnen dan ook besluiten dat Girlpool de hoog gespannen verwachtingen compleet inlost. Door het brengen van een beklijvende mooie folk punk plaat, die gevoelige snaren raakt en je prompt aanzet tot zweven over de dansvloer tot lekker meebrullen. Deze plaat is dan ook een aanrader voor elke liefhebber van folk muziek, binnen een brede omkadering. Meer nog, was hun debuut al een plaat die je kon bekoren, dan zal je dit tweede album nog meer omarmen. Net doordat de bandleden elkaar ondertussen blindelings lijken te vinden, waardoor dan weer parels van songs worden naar voorgebracht die - zoals we aangaven -  lekker aan de ribben blijven kleven.

Tracklist:

 1. 123 
 2. Sleepless 
 3. Corner Store 
 4. Your Heart 
 5. Kiss and Burn
 6. Fast Dust
 7. Powerplant 
 8. High Rise 
 9. Soup 
 10. She Goes By 
 11. It Gets More Blue 
 12. Static Somewhere 

Meer info over Girlpool:

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!