Review Hämärä - Ivory Tower

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Hämärä

Album: Ivory Tower

Genre: Modern Metal

Label: Eigen Beheer

"Het beste van twee werelden."

Hämärä (spreek uit uh-MAHR-uh) is het perfecte voorbeeld van wat je krijgt als je metalgenres uit Europa en Amerika mixt. Want vergist u zich niet, deze band komt wel degelijk uit Castle Rock, Colorado (USA). Opgericht door Josh Ruff (zang/bas), Aaron Schug (zang/gitaar), Austen Couch (gitaar), Tony Molieri (toetsen/synth/orkestraties), en Orlando Manzanares (drums) in 2006 en waren toen nog maar tieners.

De verschillende muzikale interesses van elk bandlid hebben Hämärä in staat gesteld een stijl te ontwikkelen die een diverse reeks genres combineert, waardoor een uniek en dynamisch geluid ontstaat. Met Scandinavische metal als een van hun grootste muziekinvloeden, werd het Finse woord "hämärä" gebruikt, een woord dat wordt gebruikt om de donkere, sombere tijd tussen dag en nacht te beschrijven, als de bandnaam.

Ivory Towers is hun nieuwste album en met zijn ongeveer vijfendertig minuten looptijd van negen nummers, waarvan het openingsnummer een instrumentale intro is. Eenmaal Across the Hills of Emyn Muil, een introductie van één minuut van koor en synthesizers, voorbij is krijgen we met Holy War de eerste echte track op dit album. Hier hoor je ook duidelijk het Europees aspect boven komen in de muziek. Gegrom, geschreeuw en cleane vocalen wisselen elkaar symmetrisch af. Hardly Awake kenmerkt zichzelf met zeer afwisselende stijlen te mixen. Symfonische metal vloeit in elkaar met metalcore en ergens in de achtergrond ontdek je een verloren folk metal flard.

Under The Sun neigt het meest naar de Amerikaanse sound. Zeer radiovriendelijk en rijp om in de grote stadions op een publiek losgelaten te worden. Retribution start als een normaal rocknummer met cleane zang maar eenmaal naar het midden toe worden alle duivels terug ontbonden. Verzachtende omstandigheid is misschien het veelvuldig gebruik van synths.The Fallen sluit dan terug dicht aan bij de eerste tracks op dit album. En afsluiter en titeltrack Ivory Tower gaat dan terug de symfonische kant op.

Fans van Amon Amarth, In Flames, Soilwork,… gaan hier zeker hun gading in vinden.

Tracklist: 

  1. Across the Hills of Emyn Muil
  2. Holy Water
  3. Hardly Awake
  4. Isolation
  5. Under the Sun
  6. Retribution
  7. Withering Away
  8. The Fallen
  9. Ivory Tower

Meer info over Hämärä:

 

Beluister op Spotify!

hämärä ivory tower album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!