Review The Haunted - Strength In Numbers

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: The Haunted

Album: Strength In Numbers

Genre: Melodic Death Metal

Label: Century Media Records

1996. Dat is het jaar waarin The Haunted besloot om Gothenburg onveilig te gaan maken. De grond bleek er vruchtbaar genoeg te zijn om de band meer dan 20 jaar na oprichting nog van inspiratie te voorzien. Het is ondertussen al even geleden dat de heren hun nieuwe album voorstelden, maar we konden het niet laten om Strength In Numbers alsnog onder de loep te nemen.

Na het korte akoestische werk, wat zich beperkte tot de intro van de intro, barst Fill The Darkness With Black los in een melodieuze, epische intro van het nieuwe album dat The Haunted ons op Strength In Numbers voorschotelt.

Al snel neemt het brutale Brute Force het roer in handen en geeft er een flinke snok aan. Minder melodie, meer agressie en een stevigere klank. Dat is kort wat we meteen te horen krijgen als het nummer van start gaat. Om dan, na net geen drie minuten, abrupt te eindigen en plaats te maken voor zijn opvolging.

Preachers Of Death, het langste nummer op het album is er eentje dat je zeker bij zal blijven. Net geen vijf minuten aan snelle muziek die wordt ingeluid door een korte, krachtige drumsolo.
Op het einde worden we getrakteerd op melodieuze klanken, onderbouwd door een niet te snelle, luistervriendelijke solo die de haren op je armen doet rechtstaan.

En dit gaat zo goed als naadloos over op Strength In Numbers. Het titelnummer van dit album. Dit is naar onze mening zonder enig twijfel het sterkste en meest aangrijpende nummer op deze nieuwe langspeler.

Afsluiten doen we met Monuments. Niet de snelste, niet de luidste, niet de ruigste, maar zeker wel een mooie afsluiter. Monuments bouwt verder op zijn voorgangers en past perfect binnen het plaatje dat The Haunted met Strength In Numbers aflevert.

En wij sluiten hier ook af, met een sterke plaat zonder te veel ditjes en datjes. Vrij to the point, bruut, en toch plaats voor de nodige melodie links en rechts. Dat is wat we graag horen, en ook stiekem in de verwachtingen stond van dit album.

Tracklist: 

  1. Fill The Darkness With Black
  2. Brute Force
  3. Spark
  4. Preachers Of Death
  5. Strength In Numbers
  6. Tighten The Noose
  7. This Is The End
  8. The Fall
  9. Means To An End
  10. Monuments

Meer info over The Haunted :

Bestel Strength In Numbers:

the haunted strength in numbers album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!