Review Ibaraki - Rashomon

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Ibaraki

Album: Rashomon

Genre: Metalcore

Label: Nuclear blast

"De reis naar het vinden van zijn stem."

Matthew Kiichi Heafy, als de naam u niks zegt doet ongetwijfeld Trivium dat wel. Als zanger/gitarist bij het vierkoppige Japans – Amerikaanse Heavy metal – metalcore fenomeen Trivium, heeft hij na 20 jaar al lang bewezen wat een artiest hij is, zowel met zijn heavy screams als zijn loepzuivere zang. Deze zelfde Matthew Heafy komt nu op de proppen met zijn eigen solo project: IBARAKI.  

De naam Ibaraki klinkt oosters en dat is het ook. Matt Heafy, geboren in Japan, brengt met Ibaraki, zo zegt hij zelf, de reis naar het vinden van zijn stem. Waar het vooral zijn soloproject is, kon hij toch rekenen op bijdragen van zijn Trivium bandleden bij verschillende tracks. De grootste samenwerking was er met Ihsahn, zanger en componist vooral bekend van het black metal fenomeen Emperor.  Ihsahn nam de productie op zich en hielp bij het schrijven, na drie singles komt Ibaraki nu met zijn eerste full album RASHOMON. 

Rashomon neemt je mee op een reis via alle hoogtes en laagtes in Matt zijn stem, zijn typische screams die we al kennen van Trivium aangevuld met een krachtige black metal zang van het betere soort.

Het volledige album, geïnspireerd op Japanse folklore en demonen, is een verademing om naar te luisteren. Waar je bij het eerste nummer nog de neiging hebt om je wenkbrauwen te fronsen, denkende dat de lokale platenwinkel medewerker de verkeerde cd in de hoes heeft gestoken en je naar een intro van een of andere soap uit de jaren 80 als “Allo Allo” luistert, grijpt het volgende nummer je direct bij de keel en zie je jezelf in een helse strijd met een Japanse demon verwikkeld.  

Het hele album lang zit je verstrengeld in een harde mix van metalcore en black metal die op gepaste momenten overgaan in een ingetogen en breekbaar moment van rust, klaar voor de strijd met de volgende demon. 

Tracklist:

  1. Hakanaki Hitsuzen 
  2. Kagutsuchi 
  3. Ibaraki-Doji 
  4. Jogoku Dayu 
  5. Tamashii No Houkai 
  6. Akumu 
  7. Komorebi 
  8. Ronin 
  9. Susanoo No Mikoto 
  10. Kaizoku 

Meer info over Ibaraki:

 

Beluister op Spotify!

ibaraki rashomon album cover

 

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!