Review Induction - Born From Fire

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Induction

Album: Born From Fire

Genre: Symphonic Metal

Label: Atomic Fire Records

"Great melodies, emotions,intricate riffs and lots of fun"

Induction is een progressieve symfonische metalband met een serieus power gehalte die het licht zag in 2014. Dit resulteerde in hun zelf getiteld debuutalbum dat uitkwam in 2019. De band tekende vervolgens bij Atomic Fire Records. Nu zijn ze teruggekeerd met niet enkel een nieuwe album maar ook met een bijna volledig nieuwe line-up. Tim Hansen, de zoon van Kai Hansen (Helloween) die instaat voor de elektrische gitaar maar nu ook de lyrics volledig voor zijn rekening neemt. Hij wordt nu bijgestaan door Dominik Gush (bas), Dominik Zester (drums), Marcos Rodriguez (gitaar) en zanger Craig Cairns bekend van Tailgunner.

Het album start met Born From Fire dat een ode is aan Alexi Laiho van Children Of Bodom. Induction laat een vurige cocktail los van melodie en krachtige vocalen die ondersteund zijn door diverse symfonische elementen. Bij Scorched krijgen we een folkachtige intro die losbarst met stevige riffs die uiteindelijk overgaan naar een fenomenale solo. Bij Go To Hell keren we terug naar de 80’s, denk hierbij aan Kiss meets Induction. Na de nostalgie brengt Embers ons terug met razende riffs, intens drumwerk en opzweepende vocalen.

Op Order & Chaos geeft Induction hun stevigste nummer van het album. We horen ruige riffs, bliksemsnelle drums, melodische vocals met een vleugje agressie. Eindigen doen we met Eternal Silence dat ons helemaal laat bekomen van de dolle achtbaanrit tot hiertoe. Nu kunnen we wegdromen op een ballade op de harmonieuze vocals van Craig.

‘Born From Fire’ is een geweldadige mix van solo’s overgoten met stevig drumwerk vergezeld met een filmorkest. De kers op de taart zijn zeker de vocals van Craig die je laten wegdromen door hoge bergen, kolkende rivieren en beeldschone landschappen. Begin alvast maar te oefenen in de douche voor luidkeels mee te kunnen zingen als ze op tournee gaan!

Tracklist: 

 1. Born From Fire
 2. Scorched
 3. Fallen Angel
 4. Go to Hell
 5. Embers
 6. Order & Chaos
 7. The beauty of Monstrance
 8. Queen of Light
 9. I Am Alive
 10. Ghost of Silence
 11. Eternal Silence
 12. Sacrifice (remastered)

Meer info over Induction:

Beluister op Spotify!

induction born from fire album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!