Review Infected Rain - Time

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Infected Rain

Album: Time

Genre: Modern Progressive Metal

Label: Napalm Records

"De Moldaviërs in Infected Rain konden begin dit jaar opnieuw uitpakken met een nieuw album en wat voor eentje!"

Infected Rain heb ik reeds eerder aan het werk gezien en gehoord en ik moet wel zeggen dat het een band is waar ik althans wat gewoon aan moet worden. De superdynamische sfeer op het podium is gigantisch aanstekelijk, maar ik vond dat bij mijn eerste ervaring met hen toch iets te intensief. Helemaal in combinatie met Lena's screams die ik (toen) minder kon appreciëren dan andere zangstijlen zoals lage growls.
Ik ben echter wel sterk onder de indruk van hun nieuw album Time. Hun nieuwe nummers leerde ik kennen tijdens hun tournee met Amaranthe en Dragonforce en wat een zalige sfeer kunnen zij creëeren?
Alles aan het album lijkt supergoed in balans. De heavy bas en de drums die voor diepgang en energie zorgen, de gitaren die zingend door het album te horen zijn en de synths die voor een mysterieuze, hypnotiserende klank zorgen in de achtergrond. Ook Lena laat zich van haar beste kant horen, ze wisselt zonder moeite haar felle screams af met haar prachtig engelengezang.
Infected Rain heeft enkele superkrachtige en uptempo nummers, zoals DYING LIGHT en PANDEMONIUM, maar deze zijn mooi in balans met gevoeligere nummers als LIGHTHOUSE en GAME OF BLAME.
Ze spelen enorm met de snelheid van hun nummers en ze weten ze supergoed op te bouwen. Je voelt de energie geleidelijk aan stijgen naar een hoogtepunt, klaar om volledig los te gaan en te beginnen met headbangen.

Tracklist:

 1. BECAUSE I LET YOU
 2. DYING LIGHT
 3. NEVER TO RETURN
 4. LIGHTHOUSE
 5. THE ANSWER IS YOU
 6. VIVARIUM
 7. PANDEMONIUM
 8. ENMITY
 9. UNPREDICTABLE
 10. GAME OF BLAME
 11. PAURA
 12. A SECOND OR A THOUSAND YEARS

Meer info over Infected Rain:

Beluister op Spotify!

infected rain time album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!