Review Jinjer - Macro

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Jinjer

Album: Macro

Genre: Groove Metal

Label: Napalm Records

“Jinjer, a band willing to go the extra mile with their most intense, brutal  and unrestrained outing so far.”

Toen de stemmen verdeeld werden stond Tatiana Shmailyuk ergens tussen Alissa White-Gluz van Arch Enemy en Iris Goessens van Spoil Engine. Of met andere woorden, zij heeft een stem toebedeeld gekregen die vele mannelijke brulboeien jaloers maakt, maar die tegelijk ook clean heel mooi klinkt. The beauty and the beast in één persoon.
De populariteit van deze Oekraïners uit Donetsk is als een sneeuwbal gegroeid. Dit nieuwe album komt na de EP ‘Micro’ begin 2019, die al werd voorafgegaan door drie studioplaten. Ape en Perennial werdena al vlug de favorieten van de fans. Die EP resulteerde in een tour met Amorphis, Soilwork en Nailed To Obscurity. De live session video van Pisces uit 2016 heeft reeds meer dan 30 miljoen views.
‘Macro’ bevat opnieuw elementen van death metal, progressieve rock en groove metal met invloeden van talloze groepen zoals Slayer, Death, Lamb Of God,... Maar ook nieuwigheden worden niet geschuwd, zoals reggae tijdens het nummer Judgement (& Punishment). Opnieuw straalt Tatiana en klinkt het alsof er twee vocalisten aan het werk zijn. Een vrouwelijke Jekyll en Hyde, als het ware. Tijdens dat reggae gedeelte krijg je er dan ook nog eens de schitterende baslijnen van Abdukhanov bovenop. De wisselwerking van de zang met drummer Vladislav Ulasevish in Pausing Death is nog één van de vele hoogtepunten van deze plaat.
Niet alle nummers zijn even goed. Zo is Home Back een dipje in de kwaliteit van het album, maar de groep heeft een waardige opvolger gecreëerd voor de EP zodat het succes momentum bewaard blijft.

Tracklist: 

  1. On The Top
  2. Pit Of Consciousness
  3. Judgement (& Punishment)
  4. Retrospection
  5. Pausing Death
  6. Noah
  7. Home Back
  8. The Prophecy
  9. lainnereP

Meer info over Jinjer:

Bestel Jinjer - Macro:

 

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!