Review Joost de Lange Band – Hypnotized

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Joost de Lange Band

Album: Hypnotized

Genre: Bluesrock

Label: Eigen beheer

"They won’t Follow, They go their own way!"

Eventjes voor alle duidelijkheid: ik ben een oldschool cd-man. Het was dan ook zo dat ik bij het openen van mijn pakketje ogenblikkelijk zag dat het album dat ik vast had, de nieuwste boreling was van de Joost de Lange Band. Het prachtige artwork van Peter Kortleve haal ik er zo uit!

Blij als een kermisvogel en vol verwachting leg ik het schijfje in mijn cd-speler en zak onderuit in de zetel. Joost en zijn band staan altijd garant voor heerlijke luisterplaatjes! Bluesrock van de bovenste plank. Een powertrio bestaande uit de geweldige gitarist Joost De Lange (die bovendien ook nog eens een heerlijk aangename zangstem heeft), bassist Mitchell Goor en drummer Ramses Donville. Het wordt snel duidelijk dat deze plaat iets steviger is dan zijn voorganger. De eerste noten van opener I won’t follow hakken er dan ook al onmiddellijk in!  Een statement van jewelste al u het ons vraagt. De Joost de Lange Band is namelijk niet in één hokje te plaatsen, zij hebben lak aan de ongeschreven bluesregels. Vandaar dat bluespuristen misschien de wenkbrauwen fronsen bij het beluisteren van Hypnotized! They won’t Follow, They go their own way!  Een snuifje grunge, een tikkeltje stoner en een flinke schep bluesrock overgoten met heerlijk gitaarpartijen, oerdegelijke baslijnen en strakke drums, dat zijn de ingrediënten die dit album zo leuk maken om te beluisteren. Het is een album dat nooit verveelt. Het is een zeer gevarieerd album met ingetogen nummers die nooit te melig worden en slimme, groovende rocknummers. 

Na het beluisteren van dit album blijven wij met één grote vraag zitten. Waarom valt Duitsland massaal voor deze band en België en Nederland (nog) niet!  Ik hoop deze band op menige Belgische/Nederlandse festivalaffiche te zien staan komende zomer (en zelfs al in het voorjaar)!

Tracklist:

  1. I Won't Follow
  2. Mixxed Emotions
  3. Hypnotized
  4. Love, Fear and Uncertainty
  5. The Unknown
  6. Shout it All Out
  7. Take Me Higher
  8. Beyond The Horizon
  9. Walk The Line
  10. Rush

Meer info over Joost de Lange Band:

Beluister op Spotify!

joost de lange band hypnotized album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!