Review Kamelot - The Shadow Theory

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Kamelot

Album: The Shadow Theory

Genre: Symphonic Metal 

Label: Napalm Records

Kamelot is een band die al geruime tijd aanwezig is in de rock en metal wereld. Ze brengen verschillende stijlen muziek samen zoals melodische metal met progressieve invloeden en doom/gothic metal. Kamelot heeft al heel wat albums op hun naam staan en brachten op 6 april 2018 hun gloednieuwe album The Shadow Theory wereldwijd (behalve in Azië) uit via Napalm Records/Universal.

The Shadow Theory is een album dat alle kenmerkende elementen van Kamelot bevat, maar waarbij ook met nieuwe invloeden wordt gespeeld. Het album bestaat uit 12 nummers, variërend tussen 1,5 minuten en 6,5 minuten en is in totaal 52 minuten 13 seconden lang. Het album begint rustig met een symfonisch nummer The Mission. Daarna zijn de stevige drums en gevarieerd gitaarwerk duidelijk aanwezig en perfect afgestemd op elkaar doorheen het hele album. Ook is er keyboardwerk hoorbaar tijdens verschillende nummers. De clean vocals van Tommy Karevik worden bij twee nummers aangevuld met de fantastische growls van Lauren Hart, gekend van Once Human. Zij is te horen op de nummers Shadow Divine en Mindfall Remedy. Ook wordt Karevik tijdens het nummer Twilight Hours bijgestaan door clean vocalista Jennifer Haben, gekend van het Duitse Beyond The Black. Dit is een rustig en sereen nummer waarin Karevik en Haben een prachtig duet zingen. Het album wordt tijdens verschillende nummers ondersteund door achtergrondzang, gebracht door Oliver Hartmann, Herbie Langhans, Cloudy Yang, Annie Berens, Nadin Ruch, Evelyn Mank en Thomas Youngblood.

Op de deluxe bonus version worden gloednieuwe nummers toegevoegd in een instrumentale versie. Ook werden enkele nummers van het nieuwe album toegevoegd in instrumentale versie in de deluxe bonus versie van het album.

Het hele album houdt je van begin tot einde geboeid met energieke muziek en goed doordachte en vaak cryptische lyrics. Deze hebben een diepere, symbolische betekenis over hoe de band de wereld en de hedendaagse samenleving ziet. Achterliggende betekenissen die je zelf kan proberen te ontdekken.

Het is een album waarbij de melodieën van verschillende nummers absoluut blijven nazinderen in de oren.

Tracklist:

 1. The Mission
 2. Phantom Devine (Shadow Empire)
 3. RavenLight
 4. Amnesiac
 5. Burns To Embrace
 6. In Twilight Hours
 7. Kevlar Skin
 8. Static
 9. MindFall Remedy
 10. Stories Unheard
 11. Vespertine (My Crimson Bride)
 12. The Proud and the Broken
 13. Ministrium (Shadow Key)

Meer info over Kamelot:

kamelot the shadow theory album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!