Review Kingcrow - The Persistence

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Kingcrow

Album: The Persistence

Genre: Progressive Rock/Metal

Label: Sensory

"Lekker die atmosferische progrock sfeer opsnuiven"

Soms blijven albums ten onrechte in een vergeten hoekje wegkwijnen. Dit was het geval met The Persistence van een band genaamd Kingcrow. In 2018 bracht deze Italiaanse band dit album uit, dringend tijd om het van stof te ontdoen! Dit is overigens al het zevende album van de band, een teken dat ze toch uit het goeie hout zijn gesneden.

Met The Persistence krijgen we een atmosferische progressive rock sfeer op te snuiven. Tien nummers lang doet Kingcrow je een beetje wegdromen.

Drenched start met een pianomelodie, waaraan gitaar- en drumwerk wordt toegevoegd. Wat onmiddellijk daarna opvalt is de geweldige stem van zanger Diego Marchesi. Elk nummer ademt een mysterieuze, dromerige sfeer uit, zoals opvolgers Closer en Everything Goes. Progressie op en top met Folding Paper Dreams, maar de band heeft ook een harder kantje dat op de titeltrack meer te horen is. Maar bij Every Broken Piece Of Me is het pas echt even wegdromen. Een heel opbouwend nummer dat zacht start en naarmate het vordert verschillende melodieën incorporeert.

Op Night’s Descending is gastzanger Daniel Gildenlöw (Pain of Salvation) te horen, iets dat de track een extra boost geeft. Father toont nog even de dynamische kant van de band, vooraleer er met het prachtige Perfectly Imperfect afgesloten wordt.

Voor progrock/metal fans een ware aanrader, dit The Persistence. Ook voor zij die het even kalm aan willen doen, we geven maar als voorbeeld even tijd voor jezelf nemen, dromerig languit in de zetel.

  1. Drenched
  2. Closer
  3. Everything Goes
  4. Folding Paper Dreams
  5. The Persistence
  6. Every Broken Piece Of Me
  7. Devil’s Got A Picture
  8. Night’s Descending
  9. Father
  10. Perfectly Imperfect

Meer info over Kingcrow:

kingcrow the persistence album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!