Review Lacuna Coil - Live From the Apolalypse

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: lacuna Coil

Album: Live From the Apocalypse

Genre: Alternative

Label: Century Media Records

"Een Italiaans corona tussendoortje."

Het nieuwe live-album van Lacuna Coil, Live from the Apocalypse, is de vrucht van een ongekende tijd. In tegenstelling tot eerdere live-albums - Visual Karma (Body, Mind and Soul - 2008), Shallow Live: Acoustic @ Criminal Records (2010), en The 119 Show - Live in London (2018)- hebben de Italianen, onder het juk van de pandemie, een slimme manier bedacht door een speciaal livestream-evenement te organiseren en zo hun toegewijde fanbase toch de mogelijkheid te geven hun te horen en zien op het podium. In de beroemde Alcatraz Club in Milaan brachten ze hun laatste album Black Anima integraal live. Dit is in ieder geval was geen gewoon optreden. Er waren geen fans om hen te begroeten. Geen gebrul van verwachting; Geen applaus van bewondering; Geen interactie met de mensen. De livestream-energie was anders. Het moest. Met harten op de mouwen, camera's aan het rollen, en de wereld die online afstemde, bracht Lacuna Coil Black Anima: Live from de Apocalypse tot leven.

Fans die het livestream-evenement hebben gezien, werden getrakteerd op een zeldzame setlist. Lacuna Coil haalde elk nummer uit hun veelgeprezen Black Anima-album. Van hitsingles Layers of Time en Reckless tot een pianoversie van Save Me (met Silvia Zanaboni) en een voelbare versie van Apocalypse, had de groep de wereld binnen handbereik. Maar dat was niet alles. Naast nummers als Now or Never, Sword of Anger en het The End Is All I Can See, reikte Lacuna Coil in de bonustracks van Black Anima om dit unieke evenement extra bijzonder te maken. Live from the Apocalypse toont ook de meeslepende hoogte- en dieptepunten van Black Feathers, het langzame, humeurige temperament van Through the Flames en het throwback-gevoel van Black Dried Up Heart. Echt, dit was een once-in-a-lifetime optreden.

De 20th Anniversary-show van Lacuna Coil, The 119 Show: Live in London, werd geprezen om zijn enorme omvang – met een verbeterde podiumproductie en circusartiesten - door fans en critici. Live from the Apocalypse wordt de nieuwe maatstaf voor Lacuna Coil. Niet alleen voor het oorspronkelijke doel, maar ook omdat het blijk geeft van fel doorzettingsvermogen en onvermoeibare drive.

Tracklist: 

 1. Anima Nera
 2. Sword Of Anger
 3. Save Me
 4. Now Or Never
 5. Reckless
 6. Through The Flames
 7. Apocalypse
 8. Black Feathers
 9. Under The Surface
 10. The End Is All I Can See
 11. Veneficium
 12. Black Dried Up Heart
 13. Bad Things
 14. Layers of Time
 15. Black Animla
 16. Save me (Apocalypse Version)

Meer info over Lacuna Coil:

 

Beluister op Spotify!

lacuna coil ilve from the apocalyse album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!