Review Landmvrks - Fantasy

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Landmvrks

Album: Fantasy

Genre: Metalcore

Label: Arising Empire

Opkomend Frans metalcore talent Landmvrks heeft voor zijn nieuwe album onderdak gevonden bij Arising Empire, het sublabel van Nuclear Blast voor jong talent. Na hun onder eigen beheer uitgebrachtte Hollow komt de band nu aandraven met het geweldige Fantasy.

Hoe geweldig dit album is wordt ons al vanaf de eerste noten duidelijk. Titeltrack Fantasy zet direct de juiste sfeer met een ingetogen begin dat daarna snoeihard omslaat. De stem van Florent Salfati zit als gegoten bij deze band en dat wordt ons duidelijk gemaakt door 11 ijzersterke songs. De diversiteit van de vocals is fenomenaal te noemen, van engelachtige cleans tot duivelse screams, Florent is ze allen meester. De rest van de band doet deze eerste track bulderen als een vulkaan die uitbarst en ons overstelpt met rondvliegende rotsblokken en gloeiende lava. Geen kans om in slaap te vallen bij Wake Up Call, de ideale track om in te stellen als wekker geluid. Landmvrks is een band die perfect weet te omvatten waar moderne metalcore voor staat en dat dit in de smaak valt zien we aan hun stijgende populariteit. Geniet vooral van het einde van deze Wake Up Call waar Florent plots lijkt bezeten. Op Scars kunnen we dan weer genieten van een geweldige gitaarsolo van Florestan Durand (Novelists), het eerste gastoptreden op dit album en niet het laatste.

De volgende knaller vindt zijn weg naar de speakers en zorgt hier voor een echte luchtverplaatsing. Het volume voor The Worst Of You And Me staat nu eenmaal bijna volledig opengedraaid. Blistering brengt meer van dat lekkers, beukende dreunende riffs, bulderende drums, melodieuze stukken en krachtige uithalen om de pits compleet te doen ontploffen. Blistering bevat zeker wall of death mogelijkheden. Er ligt een mooie toekomst in het verschiet voor deze jonge kerels uit Marseille als ze tracks als deze False Reality op ons blijven afvuren.

Een andere Franse metalcore band die de voorbije jaren enorm is gegroeid is Betraying The Martyrs, en laat nu net zanger Aaron Matts ons hier verwennen met een gastperformance op Reckoning. Een performance is het zeker zonder afbreuk te doen aan de vocale capaciteiten van Florent Salfati. De kracht die Aaron toevoegt aan de track doet de nekharen stijf overeind komen. Na dit brutale geweld is het tijd voor wat rust moet de band gedacht hebben. Nu zijn we niet altijd voorstander van rustige, emotionele tracks op een metalcore album maar voor deze parel maken we graag een uitzondering. De engelachtige vrouwelijke gastzang van Camille Contreras samen met de geweldige cleans van Florent op deze Alive doen ons bijna een traantje wegpinken, ja soms zijn we hier echte softies. Het contrast kan bijna niet groter zijn, na Alive overspoelt de band ons met Dead Inside. En dat overspoelen mag je best letterlijk nemen als je de eerste zin van de lyrics hoort: "I remember being drowned into water". Het wonderlijke, instrumentale Kurhah brengt ons in vervoering en vervoert ons zo naar het slot van dit album Disdain. Afsluiten met een knal noemen we zoiets, and we like it! 

Landmvrks stelt hun Fantasy voor aan het Belgische publiek op 24 februari in een uitverkochte Antwerpse Zappa als voorprogramma van While She Sleeps.

Tracklist: 

 1. Fantasy
 2. Wake Up Call
 3. Scars (ft. Florestan Durand)
 4. The Worst Of You And Me
 5. Blistering
 6. False Reality
 7. Reckoning (ft. Aaron Matts)
 8. Alive (ft. Camille Contreras)
 9. Dead Inside
 10. Kurhah
 11. Disdain

Meer info over Landmvrks:

Meer info over Landmvrks:

landmvrks fantasy album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!