Review Last Of Us - Swarm

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Last Of Us

Album: Swarm

Genre: Post-metal

Label: Eigen beheer

"Muziek is een vorm van kunst en dat demonstreert Swarm overduidelijk"

Zin in iets speciaal? Dan is Swarm van de Belgische band Last Of Us misschien iets voor jou. Een volledig album met instrumentale, donkere progressief getinte metal. Of post-metal zoals dat tegenwoordig ook wel genoemd wordt. Met acht nummers (eentje haalt de dertien minuten) trachten ze je te overtuigen.

Het was eigenlijk geen bewuste keuze om een volledig instrumentale plaat te maken zo blijkt. Vier vrienden met een passie voor muziek vonden gewoon geen geschikte zanger en dachten daar het hunne van. Op deze manier vertellen ze hun verhalen via hun muziek. Swarm is het resultaat van vijf jaar schrijven, wikken en wegen, om uiteindelijk met deze acht nummers naar buiten te komen.

Het eerste nummer Omen begint als een soort soundcheck, wat geklop, getune, andere rare geluiden… Om dan met een Steak Number Eight achtige sound op te starten. We kunnen geen betere band vinden om hen mee te vergelijken. Diezelfde krachtige feeling weten ze over te brengen.

Ook Anomalie brengt datzelfde gevoel met zich mee, maar vertelt duidelijk een ander verhaal. Verlossing is dan weer helemaal anders en trekt de progressieve kaart. Het bouwt op tot op het einde, inderdaad, een verlossing, zo klinkt het toch, missie opnieuw geslaagd.

Scherpe gitaarklanken en tempowisselingen op Breed / Hybrid. Je leest het, opnieuw variatie. Een heerlijk drumritme bij Epiphony krijgen we te horen vooraleer er naar de eerste kanjer …and the swarm came to harvest wordt overgegaan. Een nummer van meer dan zeven minuten dat traag opbouwt, om dan los te barsten met gitaargeweld en dito drumwerk. Opnieuw lekker gesoleer op As It (n)ever was alvorens afsluiter Hope(less) zijn intrede doet. Als afsluiter kan dat tellen, met z’n dertien minuten. De link met Steak Number Eight kan hier opnieuw ten volle gelegd worden, het melancholische wisselt af met vlagen van agressie, het geeft zowel hoop als wanhoop weer. 

Muziek is een vorm van kunst en dat demonstreert Swarm overduidelijk. We zijn heel benieuwd hoe deze band gaat doorgroeien!

Tracklist:

  1. Omen
  2. Anomalie
  3. Verlossing
  4. Breed | hybrid
  5. Epiphony
  6. …and the swarm came to harvest
  7. As it (n)ever was
  8. Hope(less)

Meer info over Last Of Us:

last of us swarm album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!