Review Liquid Therapy - Breathe

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Liquid Therapy

Album: Breathe

Genre: Rock

Label: Eigen Beheer

"In deze tijden van ademnood is Breathe van Liquid Therapy een welgekomen geschenk."

Uitstel is geen afstel. Dat bewijzen de jongens van Liquid Therapy (LT). Oorspronkelijk was de release van hun eerste album, Breathe, voorzien op 28 maart maar ineens was er het coronavirus en dat stuurde alles in de war. Dan maar uitstellen tot 12 september en nu is het dan eindelijk zover.

Liquid Therapy is een band van eigen bodem en is nogal moeilijk in een bepaald hokje te plaatsen. Metal, rock, grunge of nü metal, je hoort het allemaal passeren op dit album. Dit krijgen we al direct gepresenteerd bij openingstrack When Loves Fool You. Een vettige gitaarrriff zet de toon om volledig los te barsten waarna de cleane zang van Bart Costenoble direct aanvat. We krijgen een track die mij doet terugdenken aan de Ierse band Therapy?. Een vlot en stevig rockend nummer dat bovendien in je hoofd blijft hangen. Een goede binnenkommer. Met Keep On Going wordt het geweer van schouder veranderd. Rustiger en een paar blues invloeden. Payback brengt daar terug verandering in. Vergelijkbaar met bands als Stone Temple Pilots of Nirvana. Dezelfde dynamiek en energie. Met een stem op het randje van het rauwe af.

Fly Away is een beetje een punkrock nummer. De sfeer van de nummers van The Offspring maar dan minder commercieel en steviger. Misschien moet Dexter Holland maar eens inspiratie bij LT komen opdoen. Sober is de vijfde en laatste single in LT afgelopen tijd op de wereld heeft losgelaten. Eerder werden ook nog Control , Payback, Keep On Going en titeltrack Breathe als videoclip gereleaset. De track heeft iets progressief over zich en is daarmee misschien het nummer dat muzikaal het verst verwijderd staat van de rest van hert album. I Don’t Care beukt er stevig in. Dit zijn één voor één nummers die gerust een ruimer publiek kunnen aan spreken, mits een beetje schaafwerk.

Rat Race heeft een stevig gitaarwerk die de tekst en vocalen perfect aanvult. Met zijn 9:43 minuten is afsluiter Breathe de langste track van dit album. Na een lange aanloop die langzaam opbouwt en af en toe onderbroken wordt door een snedige gitaarpartij, kabbelt het nummer rustig verder. Na het einde toe klimt het tempo de hoogte in wat het nummer, om dan rustig uit te doven.

Liquid therapy is er met zijn debuutalbum, die ze bovendien nog in eigen beheer uitgebracht hebben, zeker in geslaagd om hun plaats in de Belgische rockmuziek te bevestigen. Liquid Therapy vult een leegte op die er is sinds halfweg de jaren negentig, toen er veel meer rockbandje in ons landje waren (The Wolf Banes, The Romans, Ashbury Faith,…). Breathe heeft de potentie om een zeer ruim publiek aan te spreken.

Tracklist: 

  1. When Loves Fool You
  2. Keep On Going
  3. Payback
  4. Scars
  5. Fly Away
  6. Sober
  7. Control
  8. I Don't Care
  9. Rat Race
  10. Breathe

Meer info over Liquid Therapy:

liquid therapy breathe album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!