Review Liv Sin - Burning Sermons

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Liv Sin

Album: Burning Sermons

Genre: Heavy Metal

Label: Despotz Records

"Liv Sin zorgt voor de nodige adrenalinestoten en kippevelmomenten met een stem die balanceert tussen engelengezang en duivels geschreeuw"

De Zweedse Liv Jargell draait als frontvrouw al een tijdje mee in de metalwereld. Vanaf 2010 tot 2015 beroerde ze de microfoon bij het reeds gesplitte Sister Sin en sinds 2016 is Liv het boegbeeld van Liv Sin. En deze zomer worden de twee gecombineerd voor een reünie van Sister Sin. Maar in deze revue hebben we het over de niewe van Liv Sin, namelijk Burning Sermons.

Na hun sterk debuut, Follow Me in 2017, is deze band hier terug met hun nieuwste album. Geproduceerd door Emil Nödtveidt (Deathstars) in de Black Syndicate Records. Wie Liv Jargell nog herinnert van haar vorige band zal merken dat er niet zoveel verschil op de twee bands zit. Misschien dat het bij Sister Sin tekstueel iets harder aan toe ging en nu meer gericht op stevige goede heavy metal songs.

Een tweede album is altijd een moeilijke barrière, zeker als het debuut zo sterk was. Maar Liv Sin is hier zeker in geslaagd. De toon wordt direct gezet met Blood Moon Fever. Een pianodeuntje leidt ons het openingsnummer in en als de gitaren invoegen is de toon gezet voor een kleine 40 minuten dynamiet verdeeld over 10 tracks. Eens de stem van Liv eraan toegevoegd kunnen we spreken van een oerdegelijke metalsong met een herkenbaar refreintje. Een binnenkomer die kan tellen. In Chapter Of The Witch bevestigt de Zweedse haar stemcapaciteiten, rauw en energiek. Hope Begins To Fade gaat een komt een beetje bombastisch over en om dit perfect te laten overkomen is beroep gedaan op een gastzanger. Björn “Speed” Strid, ook bekend als zanger van Soilwork en The Night Flight Orchestra, zorgt voor een mooi contrast met de vocalen van Jargell.

War Antidote schakelt een versnelling hoger met snellere gitaren en een razend stemgeluid. Terwijl At The Gates Of The Abyss een mooi akoestisch middenstuk heeft die een beetje rust brengt. In The Sinner wordt er gretig gebruik gemaakt van synthesizer geluiden wat op bepaalde momenten een beetje aan een underground new wave nummer doet denken. Like it or hate it maar deze band komt er wel mooi met weg. Death Gives Life Meaning start en eindigt spookachtig en mysterieus maar tussenin krijgen we de vertrouwde ingrediënten en dreigende riffs en schreeuwende rauwe vocalen. Na de semi ballade van Ghost In The Dark krijgen we met Dead Winter Intermezzo nog een laatste uitsmijter van Burning Sermons. Niet alleen het langste nummer op deze plaat maar zowat een samenvatting van dit album. Bombastisch, snelle gitaren vergezeld van druisende drums, een herkenbaar refreintje, synthesizer momenten en uitvloeiend in een rustig folkmetal deuntje.

Na het sterke debuut van Liv Sin was het bang afwachten of het vervolg zou voldoen aan de gestelde eisen maar we kunnen hier met volle overtuiging bevestigen dat deze Zweedse band hier met glans is in geslaagd. Burning Sermons zal zeker menig heavy metalfan kunnen bekoren.

 

Tracklist: 

  1. ​Blood Moon Fever
  2. Chapter Of The Witch
  3. Hope Begins To Fade
  4. War Antidote
  5. At The Gates Of The Abyss
  6. Slave To The Machine
  7. The Sinner
  8. Death Gives Life Meaning
  9. Ghost In The Dark
  10. Dead Wind Intermezzo

Meer info over Liv Sin:

 

liv sin burnign sermons album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!