Review Lucifer - Lucifer III

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Lucifer

Album: Lucifer III

Genre: Classic Rock

Label: Century Media Records

"Van deze klassieke hard rock, worden wij echt Rock hard"

Zelf heb ik Lucifer als een flauw afkooksel van die andere band Blues Pills gezien. Dit werd ook bewezen tijdens enkele livepassages op Desertfest Antwerpen en Berlijn. Toch kan deze band het tegendeel bewijzen met hun derde plaat Lucifer III, gemakkelijk de beste plaat die de de multi-internationale band uit Berlijn op ons heeft losgelaten. 

De plaat begint echter met het flauwste nummer Ghosts. Slecht is dit nummer zeker niet, maar als je weet wat er nog achter komt, weet je dat de band beter kan. Dit wordt dan ook meteen bewezen door Midnight Phantom, een nummer dat de invloeden van Black Sabbath en Blue Oyster perfect combineert. Hier laat zangeres Johanna Sadonis ook meteen zien hoe een goede zangeres ze wel niet is. Je zou haar perfect kunnen vergelijken met Elin Larsson van de eerder genoemde Blues Pills, zeker ook op uiterlijk vlak, maar Sadonis zingt iets zuiverder en haar stem past perfect met de sound die de band maakt. Ook in het demonische Leather Demon komt ze volledig tot haar recht. Wat begint als een traag nummer, eindigt als een demon die op het einde der tijden de hel uit kruipt, begeleidt door een heerlijke fuzz-riff. 

Het vrolijkste nummer van de plaat heet dan eindelijk Lucifer. Een uiterst dansbaar nummer dat de link met de duivel niet schuwt, en ook meteen een statement maakt waar de band voor staat. Dolle klassieke rock fun zonder compromissen. Iets rustiger wordt het dan weer in Pacific Blues. Een liefdesliedje met een uitstekende riff en een nog beter zingende Sadonis. In Coffin Fever gaan we dan weer de meer doomy kant van het genre op. We voelen ons samen met de band opgesloten in een doodskist en we proberen samen uit deze situatie te ontsnappen, met Sadonis als een uitstekende tourgids. 

We zijn de doodskist nog maar uit en we vinden ons Flanked by Snakes. "Here we go again..." begint het nummer en dat is het ook. Een leuk rockdeuntje dat ruimte laat voor elk bandlid om te tonen wat ze kunnen. Er mag al eens een solo geplaceerd worden. De riff-liefhebber hoeft daarna ook niet op zijn honger blijven zitten, want Stay Astray staat er vol van. Er mag al eens van tempo gewisseld worden en ook hier speelt de fuzz pedaal een mooie hoofdrol. Afsluiten doen we met Cemetery Eyes, een nummer dat het occulte waar deze band voor staat. Het is duidelijk dat dit de band is van Johanna Sadonis, maar ze laat hier nog meer dan anders de andere leden hun ding doen. Voor de fans van het genre een absolute aanrader. 

Tracklist: 

  1. Ghosts
  2. Midnight Phantom
  3. Leather Demon
  4. Lucifer
  5. Pacific Blues
  6. Coffin Fever
  7. Flanked by Snakes
  8. Stay Astray
  9. Cemetery Eyes

Meer info over Lucifer:

lucifer lucifer iii album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!