Review Månegarm - Ynglingaättens Öde

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Månegarm

Album: Ynglingaättens Öde

Genre: Folk metal

Label: Napalm Records

"Ook Månegarm heeft zich sterk gemaakt om na deze woelige periode een nieuw album uit te brengen in 2022! En wat voor eentje."

Månegarm brengt al sinds 1995 sterke viking metal en dat is ook dit jaar niet anders. Ze hebben een goeie mix van prachtige meezingers. Zowel stevige als tragere nummers komen aan bod. Vooral de balade Hågmost av ett list is prachtig om te horen. Zanger Erik Grawsio maakt mooi gebruik van enerzijds stevige growls als serene clean vocals. Zijn clean vocals in de refreinen maken de liedjes echt toegankelijk om mee te zingen, ook al ken je het Zweeds niet.

De energetische balans zit heel goed op dit album. Ze weten perfect wanneer ze de luisteraar terug kunnen verrassen met hun muziek. Instrumentaal is het leuk om de zuivere viool en het tokkelen van de gitaar te horen. De noten lijken je mee te nemen naar een andere, mythische vikingwereld. Afsluiten doen ze met Wolfheart, een Engelstalige versie van enkele liedjes eerder dat toen in het Zweeds werd gezongen, Ulvhjärtat.

Tracklist:

  1. Freyrs blod
  2. Ulvhjärtat
  3. Adils fall
  4. En snara av guld (feat. Lea Grawsiö Lindström)
  5. Stridsgalten (feat. Jonne Järvelä, Robse Dahn, Pär Hulkoff)
  6. Auns söner
  7. Vitta vettr
  8. Hågkomst av ett liv (feat. Ellinor Videfors)
  9. The Wolfheart (English Version)

Meer info over Månegarm:

Beluister op Spotify!

manegarm ynglingaattens ode album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!