Review Machine Head - Øf KingdØm And CrØwn

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Machine Head

Album: Øf KingdØm And CrØwn

Genre: Thrash Metal

Label: Nuclear Blast

"Machine Head heeft de lat terug hoog gelegd en is daar met Øf KingdØm And CrØwn in geslaagd."

Robb Flynn en zijn kompanen zijn terug: Machine Head bracht hun nieuw album Øf KingdØm And CrØwn uit. Wat zal dit geven, als opvolger van Catharsis dat met gemengde reacties ontvangen is? Machine Head is zo’n band die we gerust groots kunnen noemen. Zoals dat bij alle grote bands gaat hebben ze doorheen hun carrière hoogte-en laagtepunten meegemaakt. Iedereen kent de klassiekers als Davidian, Ten Ton Hammer en het recentere Locust of Halo, maar lang niet alles wat ze uitbrachten werd warm onthaald, noch zijn de live grillen van frontman Flynn bij al hun fans in dank afgenomen. Ook deze keer zijn er line-up wissels te melden. Gitarist Phil Demmel en drummer Dave McClain hebben de band verlaten en zijn vervangen door de Poolse gitarist Vogg (ook bekend van bij Decapitated) en drummer Matt Alston. Daarnaast heb je nog bassist Jared MacEachern, die sinds 2013 deel uitmaakt van de groep, en natuurlijk zanger en slaggitarist Robb Flynn hemzelve.

Øf KingdØm And CrØwn is het tiende album van Machine Head, een jubileumplaat dus. De verwachtingen waren opnieuw hooggespannen en deze keer lijkt de band dit wel in te lossen. Het is een conceptplaat geworden over twee fictieve personages, Ares en Eros, dat zich uitstrekt over dertien songs. Er wordt aangevangen met Slaughter The Martyr dat maar liefst meer dan tien minuten al in beslag neemt. Het wordt rustig opgebouwd met een lange intro die ons aan Locust tijden doet terugdenken en vervalt dan in grauwe screams en puike gitaarpartijen, zo horen we het graag! Verder krijgen we met bv. Choke On The Ashes Of Your Hate en Become The Firestorm lekkere thrash metal te horen die bij momenten aan de Bay Area thrashers als bv. Testament doet denken. Middenin de plaat zich nog een overgang met Overdose (dat feitelijk gewoon een bieptoon van een hartritme laat horen) en dan overgaat in het melodischere My Hands Are Empty. Ook Unhallowed laat een melodischer Machine Head horen. Maar geen nood, na nog een intro (Assimilate) grijpt de band terug naar hun loeiharde sound met bv. Kill Thy Enemies, Bloodshot en Rotten. Afsluiter Arrows In Words From The Sky bundelt zowel melodisch als thrashy en sluit rustig af om het geheel af te sluiten.

Machine Head heeft de lat terug hoog gelegd en is daar met Øf KingdØm And CrØwn in geslaagd. Dit is hoe we Machine Head opnieuw graag willen horen en we gaan ervan uit dat dit live opnieuw een bom zal geven. Ze zijn samen met Amon Amarth dit najaar op tournee en spelen o.a. in Vorst Nationaal en dat op 21 november.

Tracklist:

 1. Slaughter The Martyr
 2. Choke On The Ashes Of Your Hate
 3. Become The Firestorm
 4. Overdose
 5. My Hands Are Empty
 6. Unhallowed
 7. Assimilate
 8. Kill Thy Enemies
 9. No Gods, No Masters
 10. Bloodshot
 11. Rotten
 12. Terminus
 13. Arrows In Words From The Sky

Meer info over Machine Head:

Beluister op Spotify!

 machine head of kingdom and crown album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!