Review Marduk - Viktoria

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Marduk

Album: Viktoria

Genre: Black Metal

Label: Century Media Records

Vorig jaar verscheen Marduk’s nieuwste worp, getiteld Viktoria. Met net geen 33 minuten leggen ze de luisteraar het vuur aan de schenen, van begin tot eind.

Daar staat Marduk voor garant: snelle, scherpe black metal die voorbij raast. Rauw zonder een moment los te laten. Dit is ook het geval op Viktoria, hun veertiende studioalbum en het zesde met Mortuus achter de microfoon. Marduk trekt de trend verder door ook hier WOII als thema te behandelen.

De sirenes bij opener Werwolf doen het al vermoeden, er staat de luisteraar een zware rit te wachten. Een knaller van formaat. Op June 44 horen we, naast de typische Marduk gitaarriffs, zanger Mortuus zijn grunts afwisselen met zijn gewone stem. Ook Equestrian Bloodlust is in een mum van tijd voorbij, maar liet je huis op z’n grondvesten daveren.

Met Tiger I krijgen we een rustpauze. Opbouwen van sfeer noemen we dat eerder, want met Narva wordt er opnieuw stevig op losgeramd en The Last Fallen voelt aan als een loodzware mokerslag. Maar pas bij titeltrack Viktoria wordt alles kort en klein geslagen. Dit nummer dendert als een sneltrein voorbij maar varieert toch genoeg om het interessant te houden. Live zal je aangemaand worden om mee te schreeuwen: Vik-to-ri-a!

Terug naar de loopgraven met The Devil’s Song, dat aanvangt met voetstappen over het in oorlog verzonken terrein. Een repetitieve gitaarriff domineert het nummer maar wisselt af met knappe solo’s en andere tempowisselingen.  Om bij te komen start het laatste salvo met een opbouwende, dreigende intro. Silent Night is een rauwe, trage track, met een rochelende Martuus, puur dood en verderf uitstralend.

En zo zit de trip doorheen Marduk’s nieuwste worp erop. Nog een keertje dan maar? Want opener Werwolf past perfect na het laatste nummer Silent Night.

Tracklist: 

  1. Werwolf
  2. June 44
  3. Equestrian Bloodlust
  4. Tiger I
  5. Narva
  6. The Last Fallen
  7. Viktoria
  8. The Devil's Song
  9. Silent Night

Meer info over Marduk:

Bestel Viktoria:

marduk viktoria album cover

Categorie: